New York, New York: Sylwestrowa kolacja degustacyjna, czyli ze smakiem w rok 2026!
Kulinarne specjały na uroczyste powitanie nowego roku – Blugrass zaprasza na pełną szyku kolację w stylu nowojorskim! Po uczcie dla podniebienia goście będą mogli dołączyć do szalonej zabawy na balu „New York, New York” w Blugrass Hall.
W Blugrass wieczór sylwestrowy 25/26 rozpoczniemy z elegancją i dobrym smakiem. O godz. 20:00 w naszej restauracji wystartuje nowojorska uczta, która składać się będzie z przekąski, przystawki, zupy, dania głównego, deseru oraz ciasteczka. Wszystko w wykwintnym stylu, znanym z szykownych restauracji Manhattanu, uchodzących za prawdziwą mekkę dla smakoszy z całego świata.
Menu w dwóch wersjach – mięsnej i wegetariańskiej – przygotował specjalnie na tę okazję Szef Kuchni Blugrass, który zadbał o intrygujące połączenia smakowe.
Uczestnicy kolacji mają wstęp również na odbywający się w Blugrass Hall sylwestrowy bal „New York, New York” (bez miejsca siedzącego w przestrzeni Blugrass Hall – miejsca siedzące dla gości kolacji degustacyjnej znajdować się będą w części restauracyjnej). Imprezę uświetni m.in. muzyka na żywo w wykonaniu bandu DownTown Brass, który wiernie odda klimat wielkich nowojorskich estrad jazzowych i swingowych. Po doznaniach kulinarnych przyjdzie więc czas na szampańską zabawę, noworoczne toasty i taneczne popisy na parkiecie do wczesnych godzin porannych.
W kolacji uczestniczyć mogą osoby powyżej 16 roku życia. Wstęp na imprezę „New York, New York” w Blugrass Hall mają wyłącznie osoby pełnoletnie.
Bilety w cenie 900 zł za osobę już niebawem będą dostępne do nabycia poprzez stronę blugrass.pl.
Sylwestrowa kolacja degustacyjna 2025/26 w Blugrass
Menu
Pieczywo: Bagietka francuska z palonym masłem
Przekąska: Mus z koziego sera Pijana Koza w galaretce buraczanej aromatyzowanej winem, z kawiorem z zielonego jabłka
Przystawka: Łosoś MOWI marynowany w Yuzu, z solirodem, ogórkiem, musztardowcem, oliwą koperkową oraz esencją limonkową
Zupa: Krem z wędzonego ziemniaka, z czarną kurką i szczawikiem zajęczym
Danie główne: Stek z pniewskiej polędwicy wołowej z purée z karczocha, dzikim brokułem, chipsami ziemniaczano-majerankowymi oraz sosem demi glace z zimowej trufli
Deser: Torcik karmelowy z szampańską żelką, orzechami laskowymi i liofilizowanymi malinami
Ciasteczko: Makaronik z paloną czekoladą i czerwoną pomarańczą
Opcja wegetariańska
Pieczywo: Bagietka francuska z palonym masłem
Przekąska: Mus z koziego sera Pijana Koza w galaretce buraczanej, aromatyzowanej winem, z kawiorem z zielonego jabłka
Przystawka: Tatar z pieczonej papryki, aromatyzowany tymiankiem, z purée z fermentowanego czosnku i chrupiącym topinamburem
Zupa: Krem z wędzonego ziemniaka, z czarną kurką i szczawikiem zajęczym
Danie główne: Tortelloni z ricottą i szpinakiem, dzikim brokułem i orzechami laskowymi
Deser: Torcik karmelowy z szampańską żelką, orzechami laskowymi i liofilizowanymi malinami
Ciasteczko: Makaronik z paloną czekoladą i czerwoną pomarańczą