Zostało mało czasu!
0
0
dni
0
0
godzin
0
0
minut
0
0
sekund
Spraw bliskim radość
zanim będzie za późno!
Kup prezent
Zamknij

Sylwestrowa kolacja degustacyjna w Restauracji Blugrass Sopot

  • środa 31 grudnia, 20:00 - 23:00
  • 31.12.2025
  • Blugrass Sopot
  • 900 zł / osobę

New York, New York: Sylwestrowa kolacja degustacyjna, czyli ze smakiem w rok 2026!



Kulinarne specjały na uroczyste powitanie nowego roku – Blugrass zaprasza na pełną szyku kolację w stylu nowojorskim! Po uczcie dla podniebienia goście będą mogli dołączyć do szalonej zabawy na balu „New York, New York” w Blugrass Hall.



W Blugrass wieczór sylwestrowy 25/26 rozpoczniemy z elegancją i dobrym smakiem. O godz. 20:00 w naszej restauracji wystartuje nowojorska uczta, która składać się będzie z przekąski, przystawki, zupy, dania głównego, deseru oraz ciasteczka. Wszystko w wykwintnym stylu, znanym z szykownych restauracji Manhattanu, uchodzących za prawdziwą mekkę dla smakoszy z całego świata.



Menu w dwóch wersjach – mięsnej i wegetariańskiej – przygotował specjalnie na tę okazję Szef Kuchni Blugrass, który zadbał o intrygujące połączenia smakowe.



Uczestnicy kolacji mają wstęp również na odbywający się w Blugrass Hall sylwestrowy bal „New York, New York” (bez miejsca siedzącego w przestrzeni Blugrass Hall – miejsca siedzące dla gości kolacji degustacyjnej znajdować się będą w części restauracyjnej). Imprezę uświetni m.in. muzyka na żywo w wykonaniu bandu DownTown Brass, który wiernie odda klimat wielkich nowojorskich estrad jazzowych i swingowych. Po doznaniach kulinarnych przyjdzie więc czas na szampańską zabawę, noworoczne toasty i taneczne popisy na parkiecie do wczesnych godzin porannych.



W kolacji uczestniczyć mogą osoby powyżej 16 roku życia. Wstęp na imprezę „New York, New York” w Blugrass Hall mają wyłącznie osoby pełnoletnie.



Bilety w cenie 900 zł za osobę już niebawem będą dostępne do nabycia poprzez stronę blugrass.pl.



Sylwestrowa kolacja degustacyjna 2025/26 w Blugrass



Menu



Pieczywo: Bagietka francuska z palonym masłem



Przekąska: Mus z koziego sera Pijana Koza w galaretce buraczanej aromatyzowanej winem, z kawiorem z zielonego jabłka



Przystawka: Łosoś MOWI marynowany w Yuzu, z solirodem, ogórkiem, musztardowcem, oliwą koperkową oraz esencją limonkową



Zupa: Krem z wędzonego ziemniaka, z czarną kurką i szczawikiem zajęczym



Danie główne: Stek z pniewskiej polędwicy wołowej z purée z karczocha, dzikim brokułem, chipsami ziemniaczano-majerankowymi oraz sosem demi glace z zimowej trufli



Deser: Torcik karmelowy z szampańską żelką, orzechami laskowymi i liofilizowanymi malinami 



Ciasteczko: Makaronik z paloną czekoladą i czerwoną pomarańczą



Opcja wegetariańska



Pieczywo: Bagietka francuska z palonym masłem



Przekąska: Mus z koziego sera Pijana Koza w galaretce buraczanej, aromatyzowanej winem, z kawiorem z zielonego jabłka



Przystawka: Tatar z pieczonej papryki, aromatyzowany tymiankiem, z purée z fermentowanego czosnku i chrupiącym topinamburem



Zupa: Krem z wędzonego ziemniaka, z czarną kurką i szczawikiem zajęczym



Danie główne: Tortelloni z ricottą i szpinakiem, dzikim brokułem i orzechami laskowymi



Deser: Torcik karmelowy z szampańską żelką, orzechami laskowymi i liofilizowanymi malinami 



Ciasteczko: Makaronik z paloną czekoladą i czerwoną pomarańczą



Facebook



Link do wydarzenia