Zamknij

Magiczne święta w Rezydent Sopot MGallery

16:36, 09.12.2021 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 10:35, 14.02.2022
Skomentuj Fot. Rezydent Sopot MGallery Fot. Rezydent Sopot MGallery

Boże Narodzenie to idealny moment na odpoczynek. Kilka dni z rodziną możemy spędzić w Sopocie. O niezwykłą, świąteczną atmosferę zadba Rezydent Sopot MGallery.

Położony w samym centrum Sopotu hotel, jak co roku, przygotował dla gości ofertę Uroczystej Kolacji Wigilijnej oraz Świątecznego Brunchu. Od lat cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Szef kuchni prezentuje na nich menu, którego nie może zabraknąć na bożonarodzeniowym stole. Na stołach znajdą się m.in. łosoś w pomarańczy z kruszonym piernikiem, zupa z grzybów leśnych oraz tradycyjne polskie wędliny i pasztety. Z obu opcji można skorzystać zarówno samodzielnie, jak i w pakiecie z noclegiem. 

Rezydent Sopot MGallery przygotował dla zainteresowanych ofertą gości dwie możliwości. Mogą wybrać ofertę dwu- lub trzydniową. Pierwsza z nich obejmuje uroczystą kolację wigilijną oraz świąteczny brunch w dniu 25 grudnia. W cenie otrzymujemy także śniadania i niespodziankę w dwuosobowym pokoju Classic. Pakiet trzydniowy poszerzony jest o brunch serwowany wg Menu Szefa Kuchni 26 grudnia.

Fot. Rezydent Sopot MGallery wigilia święta w sopocie

W przypadku obu ofert możemy liczyć na przedłużenie doby hotelowej do 15:00. Pakiety zawierają także bezpłatny dostęp do saun oraz pobyt naszego pupila. Jedną z najważniejszych chwil podczas pobytu w Rezydent Sopot MGallery będą wizyty w restauracji. W okresie świąt na gości czekają trzy menu.

Uroczysta Kolacja Wigilijna:

  • Przystawka — marynowany łosoś w pomarańczy, podawany z kruszonym piernikiem, crème fraîche oraz cytryną i koperkiem;
  • Zupa — kremowa zupa z leśnych grzybów, podawana z łazankami i oliwą ziołową;
  • Danie główne — smażony filet z sandacza, podawany z puree ziemniaczanym i porem, warzywami korzennymi, wędzonym serem oraz masłem cytrynowym;
  • Deser — torcik bezowy z kremem cynamonowym, wiśniami w syropie miodowym oraz sosem waniliowym.

Fot. Rezydent Sopot MGallery święta w hotelu w Sopocie

Świąteczny brunch 25 grudnia:

  • Bufet zimny: Śledź z marynowanym ogórkiem, cebulą i śmietaną koperkową; Łosoś marynowany na sałacie z chrzanem; Selekcja ryb wędzonych; Sałatka z pieczonych warzyw w sosie jogurtowo-orzechowym; Plastry piersi z kaczki, podawane z konfiturą żurawinową; Plater pieczonych mięs — schab ze śliwką, karkówka ziołowa; Plater polskich tradycyjnych wędlin i pasztetów; Wybór regionalnych serów; Pikle i marynaty; Sałaty.
  • Zupa: Rosół królewski z makaronem.
  • Dania gorące: Łosoś pieczony w kremowym sosie koperkowym; Smażony filet dorsza z kruszonką orzechowo-kaparową; Pierś z kurczaka w sosie piernikowym; Udko z kaczki w sosie śliwkowym; Smażone pierogi ruskie z dymką; Ziemniaki gniecione; Warzywa sezonowe z masłem.
  • Desery: Strucla makowa z bakaliami; Ciasto maślane z jabłkami i kruszonką; Panna cotta z musem jabłkowym i cynamonem; Ciasto domowe.

Brunch wg Menu Szefa Kuchni 26 grudnia:

  • Bufet zimny: Śledź z marynowanym ogórkiem, cebulą i śmietaną koperkową; Łosoś marynowany na sałacie z chrzanem; Selekcja ryb wędzonych; Sałatka z pieczonych warzyw w sosie jogurtowo-orzechowym; Pasztet warzywny z sosem borówkowym; Plater pieczonych mięs — schab ze śliwką, karkówka ziołowa; Deska polskich tradycyjnych wędlin i pasztetów; Wybór regionalnych serów; Pikle i marynaty; Sałaty.
  • Zupa: Kaszubska zupa rybna.
  • Dania gorące: Dorsz duszony w sosie pomidorowym; Babka po kaszubsku z łososiem wędzonym; Ferkase cielęce z rodzynkami; Pierogi z gęsiną w sosie żurawinowym; Łazanki w kremowym sosie grzybowym; Pulka z koperkiem; Buraki korzenne zasmażane.
  • Desery: Tradycyjny sernik z polewą czekoladową; Ciasto marchewkowe z cynamonem; Drożdżówka z kruszonką; Ciasto domowe.

Dwudniowy świąteczny wypoczynek w Rezydent Sopot MGallery kosztuje 720 złotych od osoby. Za pakiet trzydniowy zapłacimy 1060 złotych. Dzieci w wieku od 0 do 3 lat mogą przyjechać z gośćmi do hotelu bezpłatnie. W zależności od wybranego pakietu i wieku najmłodszych, za pobyt starszych pociech zapłacimy od 140 do 915 złotych.

Fot. Rezydent Sopot MGallery / Sylwester Sopot

Rezydent Sopot MGallery organizuje również niezwykłą noc sylwestrową. Goście otrzymają wykwintną czterodaniową kolację, której bohaterem będzie pieczona polędwica z dorsza lub policzki wołowe duszone w winie. Danie główne poprzedzą zupa i przystawka. Zwieńczeniem kolacji, tradycyjnie już, pozostanie deser. Uczestnicy zabawy otrzymają ciasto czekoladowe z malinami, borówkami i sosem waniliowym. O oprawę muzyczną zadba DJ.

Od 22:00 goście będą mogli skorzystać z oferty bufetu ciepłego, zimnego oraz deserowego. O północy otrzymają także kieliszek wina musującego. Przez cały wieczór i noc dostępny będzie open bar, w skład którego wejdą: piwo, wino białe i czerwone, martini, whisky, gin oraz napoje bezalkoholowe i gorące. Koszt nocy sylwestrowej w Rezydent Sopot MGallery to 600 złotych.

Rezerwacje i wszelkie informacje dostępne są mailowo: [email protected] oraz pod numerem telefonu  58 5555 846/800.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%