Święta Wielkanocne to okres, kiedy domach unosi się zapach żurku i babki wielkanocnej, a stoły przyozdabiają kolorowe jajka. Niektórzy jednak wolą odpocząć od gotowania i spędzić więcej czasu z rodziną. Z pomocą przychodzą nam oferty sopockich hoteli i restauracji.
Dla wielu gotowanie świątecznych potraw to jeden z najważniejszych wielkanocnych tradycji. Niektórzy jednak nie chcą spędzać czasu na wielogodzinnych przygotowaniach w kuchni. Świetnym rozwiązaniem może okazać się rodzinne wyjście do restauracji.
Gdzie: Aleja Wojska Polskiego 1, 81-769 Sopot
W White Marlin czeka na Was jasne i przestronne wnętrze z widokiem na sopocką plażę i morze, co sprawia, że jest to idealny wybór nie tylko dla miłośników dobrego jedzenia, ale i walorów estetycznych. Restauracja zaprasza na wyjątkowe śniadanie wielkanocne, które będzie odbywać się od 8:00 do 11:00. Czekać będzie tu na Was bufet zimny, gorący oraz słodki. Wśród propozycji dań znalazły się m.in. jajka faszerowane w różnych odsłonach, tradycyjna sałatka jarzynowa i ziemniaczana czy wybór domowych mięs pieczonych z piklami i chrzanem. Nie zabraknie żurku na białej kiełbasie, a także mazurka wielkanocnego.
Śniadanie dostępne jest w cenie 90 zł od osoby, jednak najmłodsi do lat 4 skorzystają z bufetu za darmo, a dzieci od 4 do 13 lat za połowę ceny.
Osoby, które chcą odpocząć od gotowania, mogą skorzystać również z oferty cateringowej sopockich restauracji. Znajdziecie tu zarówno tradycyjne dania wielkanocne, jak i te bardziej wymyślne.
Gdzie: Aleja Franciszka Mamuszki 22, 81-718 Sopot
Bulaj, czyli lokal zlokalizowany na sopockiej plaży przy parku Północnym, przygotował dla Was bogatą ofertę garmażu wielkanocnego. Zamówicie tu dania na zimno, ciepło oraz ciasta. Wśród tych pierwszych znalazły się m.in. schab pieczony z figami lub roladka z królika z pistacjami. Nie zabrakło też bardziej tradycyjnych propozycji jak biała kiełbasa, jajka faszerowane czy sałatka jarzynowa. W sekcji dań na ciepło restauracja Bulaj przygotowała m.in. żurek wielkanocny na zakwasie z grzybami, kaczkę czy halibuta pieczonego z pomidorami i szpinakiem. Deser możecie wybierać spośród czterech odsłon mazurka, tortu bezowego i sernika.
Zamówienia przyjmowane są do wtorku 12 kwietnia. Pełną ofertę znajdziecie na stronie internetowej restauracji.
Gdzie: Grunwaldzka 89, 81-771 Sopot
Tradycyjna kuchnia, z wyrafinowanym smakiem. Szef kuchni do każdej potrawy przykłada uwagę i wszystko, co robi, tworzy z pasją i zaangażowaniem. Tutaj nie znajdziesz dań z mrożonki, nad wszystko ceniona jest jakość i naturalne składniki od lokalnych dostawców. Kiedy przyjdziesz raz, z pewnością tu wrócisz. Restauracja mieści się w Villi Sentoza, 12 minut spacerem od Molo w Sopocie lub 4 minuty od Placu Rybaków.
Szefem kuchni w Fishermanie, wyróżnionym niedawno w rankingu Forbesa jako jedna z 50 najlepszych restauracji w Polsce, jest Rafał Koziorzemski, zdobywca nagrody „Kucharz-odkrycie roku 2022” na gali 100 najlepszych restauracji w Polsce, laureat międzynarodowych konkursów kulinarnych: The Best Chef Rising Star Awards 2017 oraz International Chef Culinary Cup 2018 i 2019.
Jeszcze dzisiaj możesz zamówić produkty z oferty garmażu wielkanocnego, w tym niebywały żurek na wędzonce z grzybami oraz masło smakowe, które naprawdę rozpływa się w ustach.
Masz ochotę na nietypowe święta? Wybierz się do hotelu! Sopockie obiekty przygotowały dla Was niezwykłe oferty, które sprawią, że zapomnicie o codziennych troskach i nacieszycie się bliskimi. SPA, basen, relaksujące masaże i wyśmienite jedzenie – to tylko niektóre z czekających na Was propozycji.
Chcesz poznać więcej atrakcji i interesujących miejsc w Sopocie? Sprawdź naszą zakładkę: Odkrywaj Sopot.
[ZT]11449[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz