Po kilkudziesięciu godzinach pracy od poniedziałku do piątku, a często także i w sobotę, marzy nam się wolna niedziela. W planowaniu odpoczynku często przeszkadzają nam domowe obowiązki, takie jak przygotowanie obiadu. W tej sytuacji, z pomocą przychodzi nam restauracja Wave w hotelu Sheraton Sopot, która oferuje niezwykłą ofertę – niedzielny brunch.
W połowie września, po blisko rocznej przerwie, Sheraton Sopot po raz kolejny zaprosił gości do skorzystania z niedzielnej oferty. Przy stołach gościły rodziny, grupy przyjaciół oraz osoby, które zawitały do Sopotu tylko na chwilę. Każda z osób nie kryła zadowolenia z atmosfery i przede wszystkim smaku zaprezentowanych dań.
W Sheratonie niedzielny obiad zyskuje nowy wymiar. Spędzamy przyjemne chwile nad polskim morzem, patrząc na sopockie molo. Po wejściu na salę od razu rzuca się w oczy nie tylko bogata oferta gastronomiczna, ale również przyjemna atmosfera, którą kreują pracownicy restauracji. Pomagają im w tym grający na żywo muzycy.
Najważniejszym elementem niedzielnego brunchu w Sheraton Sopot jest oczywiście jedzenie. Kuchnia proponuje gościom co tydzień nowe menu. Wśród bogatej oferty bufetu zimnego każdy znajdzie coś dla siebie. Na wizycie skorzystają fani mięs, ryb, serów, sałatek, a także wegetarianie. Poza szerokim wachlarzem wędlin oraz serów z całego świata klienci mogą spróbować tego, co najlepsze nad morzem – ryb. W ofercie znajdują się m.in. wędzony łosoś, pstrąg oraz autorskie śledzie w zalewie czy ceviche z dorsza.
Na największe uznanie zasługują autorskie elementy menu. Spróbować możemy m.in. quiche z wędzonym pstrągiem lub gorgonzolą i gruszką, sałatkę z kozim serem oraz granatem, tatar z bakłażana i pomidora, carpaccio z buraka z pomarańczową żelką oraz grillowane karczochy z oliwą bazyliową i kaparami. Amatorzy mięs docenią rostbef na zimno, roladki z szynki parmeńskiej i pierś z kaczki z dodatkiem żurawiny. Idealnym dopełnieniem tej części brunchu będzie dodatek w postaci świeżego, chrupiącego pieczywa.
Po zapoznaniu się z bogatą ofertą bufetu zimnego możemy skoncentrować się na daniach gorących. Wśród zup możemy znaleźć propozycje znad morza, jak zupę rybną, krem z pieczonych warzyw lub dla fanów kuchni orientalnej – zupę Tom yum z krewetką. Dla wielu osób najważniejszym elementem brunchu są dania główne. Restauracja może nam zaoferować m.in.
Na uznanie zasługuje także stanowisko live cooking. Podchodząc do niego, możemy wybrać jedno z dwóch dań, które na naszych oczach przygotuje szef kuchni. Do wyboru mamy m.in. rostbef wołowy czy łososia z krewetkami.
Na koniec czeka nas bogata oferta deserów. Niedzielny brunch możemy zakończyć torcikiem serowym lub owocowym, sernikiem sopockim, szarlotką, autorską panna cottą, tiramisu albo musem owocowym. Szczególnie dzieci zadowoli możliwość skorzystania z fontanny czekoladowej.
Brunch w Sopocie, a przede wszystkim w Sheraton Sopot, nie może zakończyć się jedynie kawą i kawałkiem ciasta! Cukiernicy przygotowują dla gości szereg słodkości, które zadowolą każde podniebienie. Z podziwu długo nie wyjdą fani czekolady, którzy mogą spróbować torciku czekoladowego, pralin, ciastek oraz tartaletek. Na deserowym stole królują także desery z dodatkiem owoców, m.in. czarnej porzeczki oraz truskawki. Osoby kochające delikatną słodycz mogą spróbować pozycji przygotowanych z dodatkiem jogurtu oraz owoców.
Niedzielną ucztę możemy dopełnić bogatą ofertą win oraz szerokim wachlarzem kaw i herbat. Bez znaczenia jest czy zdecydujemy się na 2, 3 czy 12 dań z bogatej oferty brunchowej. Każde z nich smakuje obłędnie. Dzieje się tak, ponieważ szef oraz personel kuchni zwraca uwagę na świeżość oraz ciekawą kombinację składników.
Przygotowania do brunchu rozpoczynają się już w piątek. Tego dnia marynowane są mięsa, które w niedzielę lądują w piecu, na patelni i grillu. Sałatki oraz potrawy, które najlepiej smakują przygotowane chwilę przed podaniem, tworzone są kilkadziesiąt minut przed godziną 13:30. To właśnie o tej porze rozpoczyna się niedzielna uczta w hotelu Sheraton Sopot. Spotkanie z rodziną czy przyjaciółmi może trwać do 17:30.
Udział w niedzielnym Brunchu dla osoby dorosłej to 190 zł, a dla dzieci do 12 lat jest to połowa ceny. Najmłodsi, do czwartego roku życia, zjedzą niezwykłe dania za darmo. Kuchnia przygotowuje dla nich dania specjalne. Dodatkowo w kwocie zawarto również bezpłatny parking, co znacznie ułatwia bezproblemowe dotarcie na brunch. Niedzielny Brunch w hotelu Sheraton Sopot to idealne wydarzenie na spędzenie niedzielnego popołudnia. Warto połączyć je z obchodami ważnej dla nas uroczystości, na przykład urodzin czy rocznicy. Spróbujcie, bo naprawdę warto!
Rezerwacja stolików: tel. 728 339 116
0 0
Jedzonko przepychota , obsługa przemiła, no i dzisiaj powrócił nasz ulubiony duet muzyczny.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu esopot.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz