Zamknij

Fine Dining Week: sopockie restauracje biorą udział w niezwykłym festiwalu

08:30, 27.08.2020 Emil Bogumił Aktualizacja: 17:35, 29.04.2021
Skomentuj

Fine Dining Week jest festiwalem sztuki restauracyjnej. W trakcie blisko trzytygodniowej przygody, szefowie kuchni przygotowują popisowe festiwalowe menu. Dzielą się w ten sposób własną filozofią kuchni oraz prezentują ofertę restauracji, z którą są związani. W wydarzeniu biorą udział dwa lokale z Sopotu: Polskie Smaki oraz Fino Noir.

Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week charakteryzuje się kilkoma cechami, które mogą być ważne dla gości:

  • klienci restauracji otrzymują 5-daniowe, specjalne menu festiwalowe
  • jedna cena dla każdego - 129 zł/osoba
  • obsługa sommeliera lub festiwalowy koktajl
  • dwugodzinna rezerwacja
  • wszystko do zrobienia online.

Na sopockiej mapie festiwalu można znaleźć m.in. restaurację Polskie Smaki, która przygotowała dla gości dwie wersje menu - tradycyjną oraz vege.

Poza Polskimi Smakami, w festiwalu bierze udział restauracja Fino Noir, która również proponuje gościom menu w wersji tradycyjnej lub wegetariańskiej. W karcie znalazły się m.in. terrina z białych ryb oraz siekana wołowina z chrupiącą szprotką. Fani kuchni roślinnej mogą spróbować grillowanego arbuza z kremowym koprem włoskim oraz buraczanego gazpacho.

Fine Dining Week trwa do 13 września. Wyboru restauracji i rezerwacji można dokonać na stronie www.finediningweek.pl.

[ZT]5369[/ZT]

 

(Emil Bogumił)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%