Fine Dining Week jest festiwalem sztuki restauracyjnej. W trakcie blisko trzytygodniowej przygody, szefowie kuchni przygotowują popisowe festiwalowe menu. Dzielą się w ten sposób własną filozofią kuchni oraz prezentują ofertę restauracji, z którą są związani. W wydarzeniu biorą udział dwa lokale z Sopotu: Polskie Smaki oraz Fino Noir.
Festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week charakteryzuje się kilkoma cechami, które mogą być ważne dla gości:
Na sopockiej mapie festiwalu można znaleźć m.in. restaurację Polskie Smaki, która przygotowała dla gości dwie wersje menu - tradycyjną oraz vege.
Poza Polskimi Smakami, w festiwalu bierze udział restauracja Fino Noir, która również proponuje gościom menu w wersji tradycyjnej lub wegetariańskiej. W karcie znalazły się m.in. terrina z białych ryb oraz siekana wołowina z chrupiącą szprotką. Fani kuchni roślinnej mogą spróbować grillowanego arbuza z kremowym koprem włoskim oraz buraczanego gazpacho.
Fine Dining Week trwa do 13 września. Wyboru restauracji i rezerwacji można dokonać na stronie www.finediningweek.pl.
[ZT]5369[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz