Włoska pizza, odpowiednio dobrane wino i przystawki. Świeżo przyrządzone makarony, najsłynniejsze dania Półwyspu Apenińskiego i składniki przywiezione wprost z Werony. Sama myśl o jedzeniu ze słonecznej Italii może sprawić, że zaczniemy odczuwać głód. Pokonamy go, wybierając się na Wieczór Włoski w restauracji Wave, zlokalizowanej w Sheraton Sopot Hotel. Włoch możemy doświadczyć kilkadziesiąt metrów od sopockiej plaży i morza.
Bufet Włoski „Pasta e vino” to doskonały wybór zarówno dla osób, które kochają Italię, jak i tych, które dopiero chcą ją poznać. Restauracja Wave oraz Sheraton Sopot Hotel zapraszają na przepyszną ucztę w każdy piątek, w godzinach od 18:00 do 22:30. Śródziemnomorską atmosferę poczujemy nie tylko dzięki wyjątkowym aromatom. Kucharzy wspiera grający na żywo duet z zespołu Duo Amor. Cała oprawa sprawia, że bufet idealnie nadaje się na świętowanie uroczystości rodzinnych czy rocznic, a także jest świetną okazją na spotkania towarzyskie.
Najważniejszym elementem włoskiego wieczoru w sopockiej restauracji Wave jest oczywiście jedzenie. Goście mają do dyspozycji bufet zimny, ciepły oraz bogatą ofertę deserów. Część dań kucharze przygotowują „na żywo”, sekundę po przyjęciu zamówienia. Szczególną uwagę przyciąga oferta past przygotowywanych ze świeżego makaronu. Wśród fanów Włoch popularnością cieszy się również pizza. Personel dbający o bufet przygotowuje ją ze specjalnej mąki, sprowadzanej ze słonecznej Italii.
Chociaż zawartość naszych talerzy mogłaby składać się wyłącznie z kawałków pizzy oraz nitek makaronu, warto spróbować także innych włoskich dań. Bufet Włoski „Pasta e vino” zapewni nam dania drobiowe, z wołowiną oraz ryby we włoskiej oprawie. Znaleźć możemy m.in. pierś z kurczaka okraszoną mozzarellą, pomidorami oraz aromatycznymi ziołami. Tradycyjnie już w Sheraton Sopot Hotel pokrzywdzeni nie są też wegetarianie oraz weganie. Kucharze restauracji Wave przygotowują dania również specjalnie dla nich. Na półmiskach znaleźć możemy m.in. bakłażany oraz cukinie w unikatowym, włoskim wydaniu.
Wieczór włoski w restauracji Wave warto zacząć jednak od szeregu przystawek. Na naszym talerzu może znaleźć się bogaty wachlarz włoskich serów, wędlin oraz owoców morza. Do wyboru mamy m.in. małże oraz krewetki. Nasze kubki smakowe może również pobudzić bruschetta oraz sałatki przygotowane ze świeżych, śródziemnomorskich warzyw.
Jeżeli od smaku salami piccante i aromatów włoskich ziół wolimy coś słodkiego, również mamy powód do odwiedzenia Bufetu Włoskiego „Pasta e vino” w Sheraton Sopot Hotel. Rozkoszy dla podniebienia dostarczą nam niezwykłe ciasta, torty, kremy oraz tartaletki. Zaspokojeni zostaną także fani owoców, orzechów oraz czekolady. Niezwykłą atmosferę dopełnia fakt, iż większość składników, jakie znajdziemy na talerzach, sprowadzanych jest z włoskiej Werony.
– Mamy własnego dostawcę, który co tydzień jeździ na rynek do Werony. Przywozi nam stamtąd wszystkie potrzebne nam składniki. Pomidory i bazylia, które stoją na naszych stołach są przywiezione prosto z Włoch. Mamy przepyszne sery, najwyższej jakości mąkę, które również jechały do nas z Włoch – mówi szef kuchni Krystian Szidel.
Wieczór włoski w restauracji Wave ma swoich wiernych fanów, którzy odwiedzają go co tydzień. Jak przyznają osoby przygotowujące bufet, goście wracają, bo mogą liczyć na zawsze świeże składniki przywiezione z Półwyspu Apenińskiego i wysokiej jakości dania, przygotowane według włoskich receptur. Nie bez znaczenia pozostaje to, iż na stałych bywalców co tydzień czeka nowe menu.
Dopełnieniem Bufetu Włoskiego „Pasta e vino” jest białe i czerwone wino, które na bieżąco dolewane jest do kieliszków przybyłych gości. Mają oni także możliwość zamówienia kawy, herbaty, wody oraz napojów z bąbelkami.
Bufet Włoski niezmiennie będzie odbywał się w każdy piątek od 18:00 do 22:30. Wszystkie włoskie specjały są do dyspozycji gości w cenie 200 zł. Za dzieci od 4 do 12 roku życia zapłacimy 50% ceny, natomiast pociechy do 4 roku życia uczestniczą w Bufecie bezpłatnie. Jeśli chcemy mieć pewność, że zapoznamy się z kuchnią słonecznej Italii, musimy pamiętać o zarezerwowaniu stolika z odpowiednim wyprzedzeniem (tel. 728 339 116).
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz