W piątkowy wieczór, 20 października, trójmiejscy dziennikarze i influencerzy mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowej kolacji przygotowanej przez Sheraton Sopot Hotel. Na gości czekała prawdziwa kulinarna podróż do Stanów Zjednoczonych, w której uczestniczyli również przedstawiciele naszej redakcji. Co zwróciło ich uwagę? Jak wspominają te wyjątkowe chwile? I koniec końców - dlaczego warto zainteresować się ofertą hotelowego Baru 512?
Sheraton Sopot Hotel od lat stanowi jedno z najbardziej rozpoznawalnych miejsc wypoczynku nad Bałtykiem. Usytuowany zaledwie kilka kroków od złocistej plaży oraz sopockiego molo, oferuje oszałamiające 189 komfortowych pokoi w tym 11 wyjątkowych apartamentów z widokiem na Zatokę Gdańską. Hotelowa oferta nie ogranicza się jednak jedynie do noclegów. Miejsce to oferuje również 14 sal konferencyjnych, bogatą ofertę SPA, świetnie wyposażoną siłownię i absolutnie wyjątkową ofertę gastronomiczną. To właśnie tej ostatniej chcielibyśmy się dzisiaj lepiej przyjrzeć.
Goście odwiedzający Sheraton Sopot Hotel zachwycą się kuchnią serwowaną przez Restaurację Polskie Smaki, docenią nastrojowe włoskie wieczory w restauracji Wave, a także - jak mieliśmy okazję się przekonać - spróbują pysznej kuchni amerykańskiej w barze 512. Dzięki niebywałemu talentowi szefa kuchni Marka Soczewki oraz całego zespołu kucharzy podniebienia gości zasmakują tu wszystkiego, co najlepsze. Nie inaczej było w ostatni piątek, kiedy to właśnie typu doświadczenie przygotowano dla nas podczas kolacji Jack & Burger.
Podczas blisko dwugodzinnego spotkania czekał nas tasting whisky Jack Daniel's poprowadzony przez Karola Onyszko, przedstawiciela firmy Brown Forman, produkującej słynny alkohol z Tennessee. Podczas spotkania goście mieli okazję wysłuchać licznych ciekawostek na temat pochodzenia i historii tego napoju, poznali nieco bliżej sylwetkę Jaspera Newtona Daniela, czyli ojca-założyciela marki Jack Daniel's, a także przekonali się jak poszczególne rodzaje whisky smakują w połączeniu z pysznymi burgerami przygotowanymi przez szefa kuchni Markę Soczewkę.
W ciągu dwóch godzin spróbowaliśmy pięciu rodzajów whisky, czterech burgerów i... pączka, który nieco wbrew naszym oczekiwaniom okazał się wprost idealnym połączeniem z jedną z najmocniejszych whisky tego wieczoru - Jack Daniel's Bonded, liczącą aż 50%.
Zaczynając jednak od początku, mieliśmy okazję również degustować:
W moim odczuciu absolutnymi hitami wieczoru okazał delikatny Gentleman Jack z BBQ Pulled Beef. Szarpana wołowina w takim zestawieniu okazała się absolutnie fenomenalna, więc jeśli będziecie się zastanawiali, którego burgera wybrać jako pierwszego, ten będzie wyśmienity! Warto jednak zwrócić uwagę na to, że połączenia whisky z burgerami, których doświadczyliśmy podczas tastingu nie do końca pokrywają się z tymi z menu. Choć podczas degustacji podano nam Jack Daniel's Single Barrel Select z Focaccia Beef, to gdybyśmy sami chcieli zamówić tego burgera w przyszłości, to według menu zestawiany jest on z Jack Daniel's Old No. 7. Różnicą jest również Jack Daniel's Triple Mash, którego w menu zastąpił Jack Daniel's Tennessee Fire. Po tym, czego doświadczyliśmy, mam jednak zaufanie do propozycji Jack & Burger i jestem pewien, że i takie połączenia smaków również skradną Wasze serca.
Kolacja Jack & Burger, przygotowana przez Bar 512, okazała się niezwykłym wydarzeniem. Po raz kolejny Sheraton Sopot Hotel postawił sobie za cel zaskoczenie gości wyjątkowym doświadczaniem smaków i cel ten zdecydowanie osiągnął. Dzięki wizycie w Barze 512 mieliśmy okazję przekonać się, że Jack & Burger to propozycja, którą z pełnym przekonaniem możemy polecić zarówno miłośnikom dobrego jedzenia, jak i amatorom whisky. Z całą pewnością tego typu przeżycie przypadnie im do gustu i będą zadowoleni.
[ZT]5464[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz