Zamknij

Grill Italia Sempre w Sopocie: świątynia włoskiego klimatu w kurorcie

15:49, 28.01.2022 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 09:25, 31.01.2022
Skomentuj Grill Italia Sempre Sopot Grill Italia Sempre Sopot

Wyjątkowa kuchnia prosto z Włoch, klimat Półwyspu Apenińskiego, doskonałe wina i koktajle. Brzmi zbyt pięknie, by było prawdziwe? Nic bardziej mylnego! Grill Italia Sempre w Sopocie zabierze nas w podróż do słonecznej Italii. Na dodatek bez potrzeby korzystania z samolotu.

Najwyższej jakości wołowina, owoce morza i ryby, burgery, znakomity tatar i inne przystawki. Wszystko to oferuje Grill Italia w Sopocie. Najważniejszym elementem kuchni jest piec Josper, nazywany Mercedesem wśród pieców, w tym potrawy przygotowywane są na rozpalonym węglu drzewnym. Kucharze przyrządzają w nim wołowinę, warzywa, pieczywo i desery, m.in. palony sernik. Przyrządzane w nim dania są innowacyjne i charakteryzują się rewelacyjnym smakiem. Restauracja specjalizuje się przede wszystkim w daniach z wołowiny. W karcie znajdziemy m.in. Bistecca alla Fiorentina czyli Porterhouse Steak, Rib Eye Premium, Fileto di manzo czyli polędwicę wołową i Wagyu, wyjątkową i najbardziej ekskluzywną odmianę mięsa przeznaczonego na steki.

Sezonowane steki w Grill Italia Sempre

Wzrok gości w Grill Italia Sempre przyciągają lodówki z sezonowanym 20, 45 lub nawet 90 dni mięsem. To one stanowią najważniejszy element inspirowanej włoską kuchnią restauracji. 

– Na życzenie gościa mogę wziąć wskazanego steka, pokroić i przyrządzić w naszym piecu. Spróbować można u nas każdej części, ponieważ przyjeżdża do nas mięso w całości, które później dzielimy. Warto zwrócić uwagę, że nasza karta jest inspirowana kuchnią włoską i jednocześnie posiada wprowadzone przez nas innowacje – zdradza tajniki pan Bartek, szef kuchni Grill Italia Sempre.

Włoski klimat restauracji dopełnia pizza. Karta dopracowana jest tak, by mogły cieszyć się nią zarówno dzieci, jak i koneserzy kuchni wprost z Italii. Z pieca, prosto na talerze gości, może trafić klasyczna margherita, jak i pizza z mozzarellą di bufala, czy włoskim salami. Kolejnym wyborem klientów mogą być burgery, wśród których znajdziemy włoską propozycję z gorgonzolą lub wyjątkowego burgera z dodatkiem smażonych kalmarów.

– Naszym czarnym koniem jest mięso wagyu Kagoshima klasy A5. Wskazać ją można wybitnym koneserom i smakoszom mięsa. Na naszym rynku jest niespotykane. Wagyu pochodzi z Japonii, dlatego jest jedyną odmianą wołowiny, którą importujemy. Reszta naszego mięsa pochodzi z Polska. Wspieramy polskich hodowców. Polecę do tego sałatkę kimchi, która idealnie odbija smak tłuszczu w wołowinie i pozwala osiągnąć idealny balans w ustach. Wszystko uzupełnią podwójnie smażone frytki ze specjalnie wybranego ziemniaka kategorii B – poleca szef kuchni Grill Italia Sempre.

Włoskie smaki dla każdego w Grill Italia Sempre

Nie tylko koneserzy wołowiny powinni zdecydować się na wizytę w Grill Italia. Poza polędwicą wołową, sezonowanym stekiem i antrykotem, w karcie znaleźć można kalmary, krewetki królewskie i ryby. Fani bezmięsnej kuchni mogą skusić się na krem z pomidorów, jak i jedno z licznych antipasti, m.in. smażony ser Taleggio w cieście filo.

Grill Italia Sempre z przyjaciółmi i rodziną

Grill Italia to miejsce, w którym także dzieci znajdą coś dla siebie. Smak włoskiej pizzy zadowoli podniebienie najbardziej wymagających pociech. Mimo, że charakteryzują to miejsce wykwintne mięsa, wina i włoska elegancja, jest to elegancja, która nie zobowiązuje, zaznaczają osoby odpowiedzialne za sukces restauracji.

Grill Italia znajduje się przy ul. Kościuszki 8, tuż przy dworcu i Sopot Centrum. Zaprasza gości codziennie od 13:00 do 22:00. Obok tego miejsca nie da się przejść obojętnie. Lokal został doceniony w konkursie Modernizacja Roku & Budowa XXI wieku. Teren wokół zabytkowego budynku również został pieczołowicie zagospodarowany i w ciepłę dni cieszy słonecznym, klimatycznym ogródkiem. Decydując się na miejsce przy stoliku, na zawsze zapamiętacie nie tylko smak, ale również klimat i wygląd Grill Italia.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%