Zamknij

Sylwester w Śliwce w Kompot w Sopocie! Taniec, muzyka i najlepsza kuchnia

10:12, 17.12.2021 P.S. Aktualizacja: 10:12, 17.12.2021
Skomentuj

Już po raz 6. sopocka restauracja Śliwka w Kompot zaprasza na imprezę sylwestrową. Podobnie jak w latach ubiegłych, tak i tym razem nie zabraknie tu popularnych hitów muzycznych, miejsca do tańca i wyśmienitego jedzenia.

Śliwka w Kompot to znany sopocki lokal, znajdujący się przy ul. Bohaterów Monte Cassino 42. W ostatnim czasie sopocka restauracja podzieliła się swoimi planami na nadchodzącego sylwestra. Jak się okazuje, Nowy Rok zamierzają powitać w wielkim stylu! Na gości będą czekały rozmaite atrakcje, zapewniające dobrą zabawę podczas całej imprezy.

- Wyniesiemy część stolików i stworzymy przestrzeń taneczną. Będzie można potupać nóżką czy wykręcać obertasy, a oprawa muzyczna jaką szykujemy to stare i nowe hiciory, przy których nogi same się rwą do tańca. Po godzinie 24 na wejściu (...) dla osób żądnych szaleństw przygotowane będą gadżety: fotorama, peruki, okulary, wąsy i inne, które (...) mogą okazać się przydatne.

Co znajdziemy w menu?

Doskonały sylwester nie mogłaby się jednak odbyć bez doskonałego jedzenia. Z tego powodu w ofercie znajdziemy kilka różnych zestawów, obejmujących znakomite posiłki, a także alkohol i inne napoje.

OPCJA 1

250zł/os (miejsca siedzące)

Zestaw dla 2 osób:

  • Deska przekąsek (2 możliwości do wyboru)
  • Bogracz z dzika / Bogracz z ciecierzycy po północy
  • Butelka wódki/wina/nalewki- Sok/woda/napój
  • Kieliszek szampana o północy

Dla singli przygotowują pojedynczą deskę zakąsek oraz alkohol.

_____

OPCJA 2

290zł/os (miejsca siedzące)

Zestaw dla 2 osób:

  • Deska przekąsek (2 możliwości do wyboru)
  • Bogracz z dzika / Bogracz z ciecierzycy po północy
  • Butelka whisky Ballantine’s
  • Sok/woda/napój
  • Kieliszek szampana o północy

Dla singli przygotowują pojedynczą deskę zakąsek oraz alkohol.

_____

1. Deska przekąsek

  • Pate z gęsich wątróbek

  • Tatar z czerwonego śledzia, świeżo mielony czarny pieprz, czerwona cebula, crème fraiche koperkowy
  • Roladka z siekanego mięsa dzika, marynowanego w jałowcu i czosnku z dodatkiem jabłek flambirowanych triple sec i świeżym majerankiem
  • Vol-au-vent nadziewany musem z ricotty z dodatkiem suszonego pomidora i świeżej bazylii, chips z szynki parmeńskiej
  • Roladka z pieczonego buraka, mus z koziego sera
  • Spring Rolls z warzywami i kurczakiem
  • Quiche grzybowe, podgrzybek i borowik smażony z czosnkiem, szalotką i natką pietruszki
  • Kompozycja wędlin i serów od lokalnego dostawcy

Dodatki: pieczywo na zakwasie, świeże warzywa i owoce.

_____

2. Deska przekąsek

  • Quiche serowo-ziołowe, gorgonzola, mozzarella, parmezan
  • Łosoś marynowany w białym winie i zielonym pieprzu
  • Roladka z trybowanej kaczki z żurawina, migdałami i świeżym majerankiem
  • Karkówka pieczona w ziołach (rozmaryn, tymianek, czosnek, majeranek)
  • Sakiewki z ciasta Gyoza z warzywami
  • Pasztet pieczony z soczewicy z dodatkiem warzyw
  • Roladka z kurczaka z suszonym pomidorem i bazylią
  • Kompozycja wędlin i serów od lokalnego dostawcy

Dodatki: pieczywo na zakwasie, świeże warzywa i owoce.

Rezerwacje

Rezerwacji można dokonywać pod nr telefonu 733 000 933 lub wysyłając e-mail na adres [email protected].

 

(P.S.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%