Organizacja spotkania wigilijnego dla pracowników to nie lada wyzwanie. Szukamy przestronnego miejsca z pysznym jedzeniem i dobrą lokalizacją, które spełni oczekiwania uczestników. W Sopocie znajdziecie wiele lokali, które doskonale sprawdzą się na wigilię firmową.
Przedświąteczne spotkania, to idealna okazja na integrację i wprowadzenie w miejscu pracy rodzinnego klimatu. Pozytywna atmosfera, to jeden z ważniejszych czynników branych pod uwagę przez pracowników. W końcu, to w pracy spędzamy sporą część naszego życia. Od wielu lat wigilie firmowe cieszą się dużą popularnością i chętnie organizowane są w restauracjach. Sprawdźcie najciekawsze oferty lokali w Sopocie.
Gdzie: plac Konstytucji 3 Maja 3, 81-704 Sopot
Facebook: Rezydent Sopot MGallery Hotel Collection
Jeśli zależy Wam na rodzinnej atmosferze, na miejsce spotkania firmowego, wybierzcie restaurację Hotelu Rezydent w Sopocie. Ten butikowy hotel stawia na kameralny klimat, a jego wnętrza są wyjątkowo zaaranżowane i zostały docenione w międzynarodowym plebiscycie The International Hotel & Property Awards 2022.
W świątecznym menu restauracji znajdziemy sporo klasycznych dań, ale w niecodziennym wydaniu. Na początek i powitanie gości zaserwowane zostanie tradycyjne grzane wino z nutą pomarańczy i goździkami. Ponadto zamówimy tutaj wyjątkowe autorskie koktajle, m. in. Amber Dream inspirowany morzem.
Wśród dań nie zabraknie tradycyjnego barszczu z uszkami, zupy z leśnych grzybów, pierogów z kapustą i grzybami lub soczewicą, kapusty wigilijnej z grzybami, makowca, czy sernika z polewą czekoladową. Smacznie brzmią również takie pozycje jak: łosoś pieczony z grzybami na kremowym sosie szpinakowym, pierś z kurczaka w sosie piernikowym, duszony schab wieprzowy z sosem borowikowym, czy filet z dorsza pod kruszonką orzechowo – kaparową. Słodkim podsumowaniem niech będzie: panna cotta z musem jabłkowym i cynamonem, strucel gruszkowy z lodami waniliowymi, korzenne creme brulee lub sernik z bezą i wiśniami korzennymi. Takie menu z pewnością przypadnie do gustu waszym współpracownikom.
Gdzie: Bitwy pod Płowcami 73/79, 81-731 Sopot
Facebook: facebook.com/park45sopot/
Restauracja Park45 w Sopocie zaprasza na wigilie firmowe grupy do 65 osób. Niezaprzeczalną zaletą tego miejsca jest położenie: restauracja znajduje się zaledwie kilka kroków od plaży.
Jeśli chcecie zapewnić swoim pracownikom moc atrakcji lub połączyć spotkanie wigilijne z integracją, możecie poprosić o pomoc właścicieli Parku 45, którzy z pasją realizują szalone pomysły swoich gości.
- Nasza przestronna restauracja oferuje zarówno tradycyjne potrawy wigilijne, jak i autorskie menu specjalnie przygotowane przez naszego kreatywnego szefa kuchni. Gwarantujemy niezapomniane, podniebne wrażenia, niezależnie czy wolicie państwo smak polskiej tradycji, np. potrawy z ryb, własnoręcznie zbieranych przez nas grzybów, czy może wolicie państwo posmakować czegoś nowoczesnego, co zaskoczy wasze kubki smakowe – zapewnia Anna Jaroszewicz.
Ceny zaczynają się już od 80 zł za osobę. Dodatkowym atutem jest duży, darmowy parking, który pomieści wszystkie samochody gości.
Gdzie: Jana Jerzego Haffnera 59, 81-715 Sopot
Facebook: facebook.com/cafexander/
Cafe Xander Show&Dining, to nowa restauracja w Hotelu Haffner, która łączy świat smaków z występami utalentowanych muzyków. Szef Kuchni – Daniel Burandt, w swoim autorskim menu wykorzystuje starannie dobrane składniki, z których komponuje wykwintne dania kuchni śródziemnomorskiej i tradycyjnej polskiej. Doskonałym uzupełnieniem i niezbędnym dodatkiem doznań kulinarnych kuchni Café Xander jest starannie skomponowana karta win.
W świątecznym menu restauracja proponuje między innymi: tatar z troci bałtyckiej z kaparami i szalotką, opiekany sum marynowany w kiszonych ogórkach, siekany śledź bałtycki z pumperniklem. Jako dania główne pojawią się: sandacz z sosem z polskich raków, dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim, pieczone udka z kaczki z jabłkami czy pierogi z kapustą i grzybami.
Ciekawą propozycją jest tzw. „sharing menu” – czyli wybrane przez gości wielodaniowe kompozycje przekąsek, dań głównych oraz deserów, które umożliwiają degustację różnych potraw. Forma ta idealnie sprawdza się na spotkaniach świątecznych wśród grona przyjaciół lub współpracowników z pasją do dobrego jedzenia, chętnych do odkrywania nowych smaków. Choć nazwa wskazuje co innego, to pysznymi deserami z „shering menu” nie każdy chciałby się dzielić: brownie z musem waniliowym, mini tarty migdałowe z owocami, crème brûlée, mini ptysie z bitą śmietaną i owocami, eklerki z kremem pâtissiere, prażone jabłka z kruszonką cynamonową, mini sernik miodowy z cynamonem.
Cafe Xander zaprasza do swoich wnętrz grupy mniejsze i większe - „Chef's table” dedykowany jest dla grup 10-12 osobowych, komfortowe loże są 6-7 osobowe a mniejsze grono znajomych usiądzie w kameralnym miejscu przy kilkuosobowych stolikach.
Hotel Haffner posiada również sale bankietowe przeznaczone na większe spotkania - od 30 do 160 osób.
W grudniowe piątki i soboty, świąteczny nastrój zapewnią gościom artyści z muzyką na żywo.
Gdzie: Bohaterów Monte Cassino 63, 81-767 Sopot
Facebook: Pélican
Pélican to klimatyczny i nowoczesny lokal specjalizujący się w kuchni śródziemnomorskiej. Niebieskie poduszki, drewniane wstawki oraz nietypowe lampy przyciągają wzrok i sprawiają, że będzie to idealne wybór na spotkania wigilijne. Restauracja od lat zajmuje się organizacją przyjęć firmowych w charakterze integracyjno-celebracyjnym. Dodatkowym atutem jest lokalizacja w samym centrum Sopotu. Jeżeli szukacie miejsca z magiczną atmosferą, pięknym wystrojem i wspaniałą kuchnią, koniecznie wybierzcie Pélican. W tym roku restauracja przygotowała menu wigilijne w trzech wariantach do wyboru:
Gdzie: Powstańców Warszawy 80, 81-712 Sopot
Facebook: www.facebook.com/restauracjaadmiral
Admiralskiej gościnności doświadczycie w restauracji Manca, gdzie przyjazna obsługa sprawi, że poczujecie się jak w domu. Restauracja znajduje się w Dworku Admirał w Sopocie i dysponuje trzema salami różnych wielkości oraz dwoma patio.
- Jednym z najważniejszych elementów udanego przyjęcia lub spotkania jest doskonała kuchnia. Menu dedykowane to odniesienie się do klasyki polskiego smaku na talerzu. Dzięki usłudze Conciarge Culinary, którą propagujemy, gość może dostosować wydarzenie do osobistego gustu, dokonać wyboru specjalnych dań na życzenie oraz wystroju, aby celebrować ważną okazję w taki sposób jak lubi – przekonuje Agnieszka Jędrzejewska, pełnomocnik Dworku Admirał.
W wigilijnym menu nie zabraknie barszczu czerwonego z uszkami lub pasztecikiem nadziewanym grzybami, dorsza pieczonego w panierce, czy pierogów z kapustą i grzybami. Wśród zimnych przekąsek znajdziemy śledzia w śmietanie i pstrąg w galarecie. Kolację podsumuje piernikowy mus czekoladowy i kompot z suszu, który wprowadzi gości w świąteczny nastrój.
Gdzie: Emilii Plater 7/9/11, 81-777 Sopot
Facebook: facebook.com/RestauracjaNowosopocka/
Tuż przy plaży w Sopocie, w nowowczesnym budynku Hotelu Eureka znajduje się Restauracja Nowosopocka. To idealne miejsce do spędzenia tego czasu w cudownej świątecznej atmosferze, a jednak w inny sposób niż zazwyczaj. Eleganckie wnętrza, w których główną rolę odgrywają duże okna, sprawiają, że tuż po zmierzchu panuje tu nastrojowy klimat.
Święta to dobry okres do podsumowania roku, oraz zacieśnienia więzi między pracownikami. Liczne sale Hotelu oraz sala Restauracyjna sprawiają, że jest to idealne miejsce do organizacji Wigilii firmowej.
Specjalnie dla Państwa nasz Szef Kuchni Jordan Bach wraz ze swoim zespołem, przygotował świąteczne menu składające się z tradycyjnych potraw polskich w nowoczesnym wydaniu, tak aby magia świątecznej kolacji nabrała nowego znaczenia.
Wigilia firmowa, kolacja integracyjna czy spędzenie czasu w towarzystwie współpracowników to doskonały sposób na budowanie zgranego zespołu i podsumowanie całego roku – pisze restauracja na facebookowym profilu. Wybierając Fisherman, możecie liczyć na pyszne menu przygotowane specjalnie przez szefa kuchni Rafała Koziorzemskiego, przytulną atmosferę, przestronne patio oraz miło spędzony czas w firmowym gronie. Znajdziecie tu ofertę wigilijną, obfitującą w dania tradycyjne, jak i te zaskakujące. Lokal proponuje potrawy na zimno i ciepło, zupy, desery oraz wyjątkowy, świeżo wypiekany chleb. Zapoznaj się z ofertą.
Gdzie: Grunwaldzka 89, 81-771 Sopot
Facebook: Fisherman - finest food & wine
Gdzie: ul. Kościuszki 12, Sopot
Facebook: facebook.com/AndiamoGdynia/
Mimo, że jesteśmy w Sopocie, to podczas jednego wieczoru, możemy się poczuć jak we włoskiej restauracji, w której unosi się zapach świeżych ziół i wina. To wszystko za sprawą Andiamo a Roma, w której zorganizujecie kameralną wigilię dla maksymalnie 27 osób. Kucharz, rodowity Włoch, przygotowuje tu m.in. oryginalną carbonarę z kremowym sosie z żółtek, czerwone krewetki z dodatkiem prosecco i czerwonym pieprzem, czy carpaccio z ośmiornicy z orzeszkami pini i salsą cytrynową.
Wyróżniamy się tym, że nasza restauracja to bardzo kameralny lokal, który można wynająć na wyłączność. Dlatego jest to idealne miejsce na zorganizowanie wigilii firmowej. Jesteśmy typowo włoską restauracją, wszystko jest u nas włoskie: oryginalne produkty prosto z Włoch, włoski kucharz, który potrafi odwzorować smaki Italii. Mamy szeroki wybór włoskich win, a w trakcie państwa spotkania może serwować je sommelier opowiadając o ich walorach, smaku i przybliżając ich pochodzenie.
Mamy bardzo duże doświadczenie w organizowaniu takich imprez, bo klienci do nas chętnie wracają – opowiada Dominika Orzeszk, właścicielka restauracji Andiamo a Roma.
Jest również możliwość zakupu serów, wędlin i wielu innych produktów włoskich, z których przygotowywane są dania w restauracji. Dopytać o szczegóły wynajmu i dokonać rezerwacji można pod numerem telefonu 602 364 419.
Gdzie: ul. Emilii Plater 1, Sopot
Facebook: facebook.com/restauracjavillabaltica
Wigilijne spotkania dla firm stanowią idealny moment na złożenie podziękowań pracownikom za miniony rok. Być może najlepszym miejscem do jego organizacji może okazać się restauracja Villa Baltica będąca częścią hotelu o tej samej nazwie. Znajduje się tuż przy plaży oraz przystani rybackiej w Sopocie w uroczej, cichej, południowej części miasta. Do hotelu dojeżdża się ślepą uliczką wśród sosen i podobnych willi z ogrodami. Tuż za ogrodzeniem obiektu znajduje się przejście na plażę i promenadę nadmorską oraz do niewielkiej przystani rybackiej i restauracji rybnych, a od sopockiego molo dzieli nas dziesięciominutowy spacer.
- Wychodzimy naprzeciw małym i większym firmom bowiem mamy do Państwa dyspozycji klimatyczny, przeszklony taras zimowy dla grup do 15 osób oraz większe sale, które będą idealne na spędzenie czasu w większym gronie – do 75 osób. Świąteczny klimat obecny w naszej restauracji pozwoli państwu wczuć się w magię nadchodzących świąt. Nasza załoga z pewnością dokona wszelkich starań aby Wasze spotkanie było wyjątkowe – zapewnia Helena Woźniak z restauracji Villa Baltica.
Wśród propozycji szefa kuchni nie zabraknie tradycyjnych potraw takich jak barszcz czerwony z uszkami czy pierogi z kapustą. Jeśli zależy wam na kameralnym spotkaniu, to jest to odpowiednia restauracja dla waszej firmy.
Jak widać w Sopocie nie brakuje miejsc, w których możecie zorganizować wigilię firmową. Pyszna kuchnia, eleganckie wnętrza, umiejscowienie przy samej plaży – sopockie restauracje mają naprawdę wiele do zaoferowania. Nie zwlekajcie z rezerwacją na ostatnią chwilę. Lepiej zorganizować świąteczne spotkanie firmowe w Sopocie wcześniej niż tuż przed samymi świętami.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz