Zamknij

Sylwester w Sheraton Sopot: szampańska kolacja przy sopockim molo

10:20, 10.12.2021 . Aktualizacja: 10:34, 14.02.2022
Skomentuj

Sylwestrową noc przeżywamy tylko raz w roku. To wystarczający powód, by spędzić ją w najlepszym towarzystwie i szampańskiej atmosferze. Niezwykłą ofertę przygotował Sheraton Sopot Hotel. Goście mogą wybrać spośród dwóch kolacji oraz pakietów pobytowych.

Szampańską noc w Sheraton Sopot Hotel można celebrować w weneckim stylu. W sali balowej Baltic Panorama podane zostaną wyrafinowane dania z regionu Veneto. Przygotuje je szef kuchni Krystian Szidel wraz z utalentowanym zespołem. Wspaniałej kolacji towarzyszyć będą włoskie wina i muzyka na żywo. Wyjątkowe chwile zakończą się noworocznym toastem z widokiem na sopockie molo.

W menu weneckiej kolacji sylwestrowej znajdą się:

  • Ostrygi i kieliszek szampana Moet Chandon Brut Imperial,
  • Tatar z tuńczyka podawany z oliwą extra virgin, majonezem ostrygowym i sardynką marynowaną,
  • Risotto z krewetkami gamberetti, ośmironicą oraz oliwą z bergamotką,
  • Ravioli z ogonem wołowym i selerem naciowym,
  • Filet z miecznika z domowym makaronem sepia,
  • Cielęcina podana z polentą z truflami i grzybami,
  • Deska serów na wózku,
  • Deser semifreddo truskawkowe z prosecco i bazylią.

Na każdą parę przewidziano także po butelce białego i czerwonego wina. Goście mogą skorzystać także z oferty napoi bezalkoholowych oraz kawy i herbaty.

Sheraton Sopot Hotel przygotował także drugą ofertę sylwestrową. W Restauracji Wave na gości czekać będzie kolacja śródziemnomorska. Specjały z basenu Morza Śródziemnego uzupełni nielimitowane wino oraz występ zespołu Duo Amor. Bufet rozpocznie się o 19:00 i potrwa cztery godziny.

Zimne przekąski

  • Małże nowozelandzkie w hiszpańskim sosie paprykowym
  • Grillowane krewetki z sałatką z chili i kolendry
  • Podwędzany halibut, konfitura z jabłek i pomidorów
  • Grillowana cukinia z musem bazyliowym z łososiem i suszonymi pomidorami
  • Pieczona cielęcina, młoda rzymska sałata, pomidorki cherry, sos z białego wina z tuńczykiem
  • Wędzona pierś z kurczaka z salsą ananasowa z miętą i chilli
  • Szynka parmeńska z sałatką z grillowanych szparagów
  • Suszone i dojrzewające wędliny
  • Carpaccio wołowe z płatkami parmezanu i sałatką z leśnych grzybów
  • Terrina z kozim serem i konfitura z wiśni

Sałatki

  • Sałata Mishwiyya z pieczonych warzyw z tuńczykiem i oliwkami
  • Sałatka tabbouleh z pomidorami, natką pietruszki i mięta
  • Młoda rzymska sałata z grillowaną makrelą, pieczonymi pomidorami i serem grana padano
  • Sałatka z mozzarellą, pomidorkami wiśniowymi i grillowanym bakłażanem
  • Sałatka z kozim serem, piklowanymi burakami i karmelizowaną gruszką

Zupy

  • Tunezyjska zupa z jagnięciną i cieciorką
  • Zupa cebulowa z grzankami i białym winem

Stacja z ostrygami

  • Świeże ostrygi z dressingami

Stacja z makaronem, paellą

• Domowe tagliatelle z ragoût z dzika
• Paella z królikiem i szafranem

Stacja grill

  • Stek z łososia
  • Rostbef wołowy z masłem czosnkowym
  • Grillowana perliczka

Dania gorące

  • Grillowane ryby w sosie sycylijskim
  • Kofta z jagnięciny z sosem miętowym
  • Wołowina po burgundzku
  • Pieczone warzywa z suszonymi pomidorami
  • Grillowana polenta z masłem szałwiowym
  • Lasagne ze szpinakiem i kozim serem

Desery

  • Tort pistacjowy, prażynka, krem marakuja z pomarańczami
  • Tort czekoladowy, prażynka, konfitura z gorzkich pomarańczy
  • Tarta ganache z likierem pomarańczowym
  • Tarta migdałowa z gruszkami i kruszonką cynamonową
  • Sernik pomarańczowy na maślanym spodzie
  • Hiszpańskie ciasto pomarańczowe z migdałami
  • Mus czekoladowy z figami w rumie
  • Krem kataloński waniliowy
  • Flan z sosem karmelowym
  • Mus pistacjowy z owocami leśnymi
  • Baklawa z orzechami i miodem
  • Churros z sosem czekoladowym
  • Ciasteczka migdałowe
  • Chałwa
  • Fontanna czekoladowa z owocami

Napoje

  • Woda, soki, napoje gazowane
  • Kawa, herbata
  • Białe i czerwone wino domowe
  • Wino musujące

Udział w weneckiej kolacji sylwestrowej organizowanej przez Sheraton Sopot Hotel to koszt 800 złotych. Wejściówkę na sylwestrowy bufet śródziemnomorski nabyć można za 450 złotych. Rezerwacji można dokonać pod numerem telefonu 58 767 16 76 lub mailowo: [email protected].

Sylwestrową kolację w Sheraton Sopot Hotel można połączyć z dwu- lub trzydniowym wypoczynkiem. W każdej ofercie, poza wybraną kolacją, dostępne są także śniadania i noworoczny brunch. Goście otrzymają także całodzienny dostęp do SPA Experience, siłowni oraz basenu i voucher o wartości 50 złotych do wykorzystania w SPA

Cena pakietu dla dwóch osób, z sylwestrowym bufetem śródziemnomorskim zaczyna się od 3534 złotych, a z wenecką kolacją sylwestrową od 4134 złotych.

Szczegółowe informacje o Sylwestrze w Sheraton Sopot Hotel dostępne są pod tym >>>LINKIEM<<<.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%