Już za tydzień, 17 listopada, startuje ogólnopolski festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Wśród regionów, w których odbędą się wydarzenia festiwalowe, nie zabrakło Trójmiasta! Swoje dania zaserwują gdańskie i sopockie restauracje, starannie selekcjonowane w oparciu o wysoką jakość kuchni i produktów, poziom autorskiego menu, a także poziom obsługi kelnerskiej.
Festiwal potrwa do 5 grudnia. To prawdziwa gratka dla osób zainteresowanych poszerzaniem swoich kulinarnych horyzontów. W cenie 139 zł za osobę otrzymamy zestaw pięciu dań skomponowanych przez najlepszych szefów kuchni. Aby nacieszyć się festiwalowymi specjałami, wystarczy zarejestrować się w systemie Restaurant Club, wnieść opłatę za udział w festiwalu oraz zarezerwować stolik w wybranej przez siebie restauracji.
W tegorocznej edycji Fine Dining Week będziemy mogli skorzystać z oferty ośmiu trójmiejskich lokali. Sopocką kuchnię reprezentować będą restauracje Brat Łata oraz Słona Woda. Z kolei w Gdańsku będziemy mogli zjeść w restauracji Fellini, Mariackiej 1 Food & Wine, Mercato, Restauracji Chmielnej, Seafood by La Pampa oraz w Villa Eva.
(ul. Wybickiego 48)
(ul. Kilińskiego 11)
(Targ Rybny 6b)
(ul. Mariacka 1)
(Targ Rybny 1)
(ul. Chmielna 26)
(ul. Szewska 1/4)
(ul. Batorego 28b).
Fine Dining Week organizowany jest od 2016 roku. Jego celem jest stworzenie przestrzeni współpracy dla najlepszych niezależnych restauracji w największych miastach Polski. W festiwalu uczestniczą restauracje z siedmiu regionów naszego kraju: Krakowa, Łodzi, Poznania, Metropolii Silesia, Trójmiasta, Warszawy i Wrocławia.
- Ideą zespołu i współtwórców Festiwalu Fine Dining Week jest promocja oraz wspieranie rozwoju polskiej sceny restauracyjnej poprzez cykliczne, konsekwentne przybliżanie jej działalności Gościom Festiwalu. Naszym celem jest zarówno zbliżanie Gości do restauracji, jak i restauracji do Gości. Chcemy przełamywać bariery, które wstrzymują Gości przed częstym spędzaniem czasu w restauracjach. Fine Dining Week to niepowtarzalna okazja na poznanie najlepszych restauracji w ich festiwalowym, popisowym wydaniu - przekonują organizatorzy.
Więcej informacji: kliknij i sprawdź.
[ZT]10930[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz