Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji organizuje w imieniu Gminy Miasta Sopotu konkurs ofert na prowadzenie sezonowej działalności gastronomicznej w okolicy sopockiego molo. Przedsiębiorcy mogą zdecydować się na stragany różnej wielkości.
Cena minimalna czynszu w sezonie letnim 2021 wynosi 26 tys. złotych + VAT dla działalności o powierzchni około 20 metrów kwadratowych oraz 57 tys. złotych + VAT dla działalności o powierzchni około 60 metrów kwadratowych. Każde stanowisko serwujące posiłki musi posiadać ogródek gastronomiczny, w którym znajdą się stoły i krzesły. Musi on stanowić co najmniej 65 proc. powierzchni przy większych stoiskach oraz co najmniej 50 proc. przy mniejszych.
Oferty będą oceniane wg. następujących kryteriów:
Każde stanowisko musi spełniać określone wymogi, dotyczące organizacji i kolorystyki straganu sprzedażowego. Wygląd bazować będzie na uzgodnieniach z 2020 roku: stoisko musi być drewniane z profilowaną ladą, szyld znajdować się na drewnie, a jego kolorystyka musi zostać uzgodniona z Plastykiem Miejskim. Regulacje nie dopuszczają dodatkowych naklejek, lampek oraz ustawiania jakichkolwiek elementów poza granice stoiska.
Szczegółowe informacje dotyczące konkursu oraz wizualizacje stoisk i ich kolorystyka dostępne są na stronie Biuletynu Informacji Publicznej. Oferty można wysyłać do sopockiego MOSiR-u do 8 kwietnia.
[ZT]7736[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz