Zbliża się otwarcie hotelu Radisson Blu Sopot. Choć pierwsi goście skorzystają z obiektu dopiero za cztery miesiące, wiadomo już, co przygotowano dla osób zainteresowanych ofertą tego miejsca.
Położony 250 metrów od sopockiej plaży, niespełna kilometr od centrum, czterogwiazdkowy hotel przy ul. Bitwy pod Płowcami 54 zachęca klientów szerokim wachlarzem usług. Dla gości przygotowano łącznie 219 pokojów i apartamentów w różnych wariantach cenowych - 6 pokojów typu standard, 175 pokojów o podwyższonym standardzie, 21 apartamentów, 16 apartamentów typu junior oraz jeden apartament w standardzie prezydenckim.
Rys. Radisson Blu Sopot
Przestrzeń hotelowa została zagospodarowana z myślą o klientach oczekujących najwyżej jakości wypoczynku. W ofercie zawarto szeroki wachlarz usług rekreacyjnych i sportowych, w tym między innymi: wellness, spa, dom sauny i jogi, siłownię, dwa baseny wewnętrzne, zewnętrzne jacuzzi, a także fitness oraz restaurację usytuowaną w sąsiedztwie tarasu, z którego rozciąga się widok na hotelowy ogród.
Co więcej dwa poziomy budynku zostały wykorzystane na użytek usług biznesowych. Profesjonalne Centrum Konferencyjne odpowiada na potrzeby firm zainteresowanych organizacją konferencji, szkoleń i seminariów, kongresów, targów czy innego rodzaju imprez, takich jak gale i bankiety czy eventy promocyjne. To także świetne miejsce na rozmaite działania kulturalne, jak chociażby wystawy i pokazy artystyczne czy koncerty, z myślą o których zaprojektowano ogromną salę Grand Pavillon o powierzchni 694 m2.
- Najnowszy obiekt pozwoli nam poszerzyć zakres działania w Polsce, gdzie mamy już 13 hoteli, a także wzmocni naszą obecność w europejskich kurortach. Sąsiedztwo polskiego centrum biznesu i wspaniałej metropolii sprawia, że hotel będzie atrakcyjny zarówno dla turystów, jaki i klientów biznesowych - wyjaśniał w ubiegłym roku Elie Younes, wiceprezes i dyrektor ds. rozwoju Carlson Rezidor Hotel Group.
Rys. Radisson Blu Sopot
Oprócz tego w skład Centrum Konferencyjnego wchodzi sala balowa (1043 m2), trzy sale konferencyjne (190 m2), prywatna sala restauracyjna (126 m2) oraz dom jogi (95,5 m2). Do części pomieszczeń przylegają przestronne foyer przeznaczone do odpoczynku oraz spotkań towarzyskich.
Radisson Blu Sopot może pochwalić się również ciekawą ofertą restauracyjną. Komponując menu, czerpano inspiracje z kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego, bazując przy tym na regionalnych produktach oraz własnych plonach z hotelowej uprawy.
- Restauracja hotelowa oferuje widok na ogród i wyjście na przestronny taras oraz możliwość wynajęcia na wyłączność oddzielnych sal. Menu oparte jest na regionalnych produktach najwyższej jakości, warzywa i zioła pochodzą z własnej uprawy w hotelowym ogrodzie, składniki takie jak przetwory i wypieki przygotowywane są przez Szefa kuchni, ryby wędzone są w hotelowej wędzarni. Podróż po smakach restauracji uwzględnia także harmonijnie dopasowaną kartę francuskich win, która stanowi idealne dopełnienie wyjątkowego doświadczenia kulinarnego - informują przedstawiciele Radisson Blu Sopot.
Choć według pierwotnych założeń luksusowy obiekt miał być oddany do użytku gości już pod koniec grudnia, ośrodek rozpocznie swoją działalność najprawdopodobniej w czerwcu bieżącego roku. Dokładna data otwarcia nie została jeszcze potwierdzona.
[ZT]3382[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz