Urządzanie kuchni wymaga odpowiedniego podejścia i przemyślenia. Co jest w tym pomieszczeniu najważniejsze? Funkcjonalność, oczywiście. A to, jakie funkcje będą spełniać poszczególne wyposażenie, sprzęty czy meble, zależy już od roli, jaką ma spełniać kuchnia. Kuchnia restauracyjna to przestrzeń bardzo wymagająca i jej aranżację najlepiej oddać w ręce profesjonalistów.
Profesjonalne wyposażenie gastronomii nie jest łatwe. Trzeba mieć spore doświadczenie i wiedzę, by tak zaprojektować kuchenną przestrzeń i to co się w niej znajdzie, by w momencie pracy w niej wszystko grało jak w najlepszej orkiestrze.
To tylko podstawowy „must have”, bo wszystko zależy od konkretnego charakteru kuchni restauracyjnej, najczęściej od jej typu (inne wyposażenie będzie niezbędne w lokalu z sushi, a inne w restauracji indyjskiej czy włoskiej), ale też choćby od wielkości zaplecza kuchennego.
Trzeba powiedzieć sobie wprost – nie urządzimy profesjonalnej kuchni restauracyjnej na długi lata korzystając z oferty tzw. sieciówek, czyli popularnych sklepów z wyposażeniem AGD. Począwszy od umeblowania kuchennego, najlepiej postawić na produkty robione na wymiar, według własnych potrzeb i projektu dostosowanego do tego jak będzie funkcjonować kuchnia, jaki zespół ludzi będzie w niej pracował, jakie sekcje wydzielimy w tej przestrzeni.
Sprzęty – zarówno te drobne (garnki, akcesoria kuchenne, naczynia), jak i urządzenia profesjonalne (piece, zmywarki, chłodnie) warto zakupić od renomowanych dostawców tworzących produkty typowo dla branży gastronomicznej. Profesjonalne wyposażenie gastronomii to inwestycja na długie lata i najczęściej za niemałe pieniądze, więc ryzyko zakupu kiepskiej jakości wyposażenia kuchennego może okazać się kluczowym czynnikiem świadczącym o fiasku w biznesie.
Markę Electrolux może kojarzyć wiele gospodyń domowych, bo to właśnie na domowych pralkach, lodówkach czy piekarnikach znajduje się logo tego jednego z najpopularniejszych producentów AGD na świecie. Linia Professional, notabene funkcjonująca przy marce od stu lat.
Profesjonalne wyposażenie gastronomii od Electrolux Professional to przede wszystkim produkty z najwyższej klasy nierdzewnej stali. Zespół Electroluxa pracuje nad tworzeniem urządzeń do każdego etapu funkcjonowania kuchni restauracyjnych. W ten sposób tworzone są następujące działy tematyczne produktów:
Electrolux Professional to coś więcej niż produkcja urządzeń, ich serwis i doradztwo. To też zespół ludzi służących wiedzą i doświadczeniem w zakresie szkoleniowym oraz tworzenia koncepcji na bazie idei zero waste i wdrażania ich do restauracji.
Wyposażenie kuchni gastronomicznej dla niejednego właściciela restauracji, szczególnie nowej, może być zadaniem wymagającym zasięgnięcia opinii i fachowego doradztwa. Electrolux Professional, w porównaniu do innych producentów, takim zakresem usług także dysponuje. W odróżnieniu od „sieciówek”, z których usług korzystają klienci indywidualni, kontakt z przedstawicielem Electrolux Professional jest początkiem współpracy na długie lata i gwarancją dobrej inwestycji, pod którą „podpisuje się” renomowana firma ze stuletnim doświadczeniem w branży. Choćby na podstawie stażu marki łatwo wyobrazić sobie ile światowej sławy restauracji zbudowanych zostało w oparciu o produkty Electrolux Professional.
Electrolux Professional Polska - https://www.electroluxprofessional.com/pl/
[ZT]11952[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz