Już w najbliższy czwartek, 14 listopada sieć POPEYES otworzy ósmy lokal w Polsce. Pierwsza restauracja nad polskim morzem otworzy się w Gdyni. Chwilę przed rozpoczęciem regularnej sprzedaży legendarnych kanapek i kawałków kurczaka sprawdziliśmy, jak wyglądają kulisy funkcjonowania nowego miejsca na gastronomicznej mapie Trójmiasta.
Gdyński POPEYES znajduje się w Gdyni, w CH Riviera. Goście skorzystają z usług na 1. poziomie, w części gastro. Od 14 listopada można w nim zamówić 35 stałych pozycji z menu w 150 wariantach. Klienci spróbują także wyjątkowych ofert dostępnych tylko w aplikacji, a w przyszłości również dedykowanych dań sezonowych.
W POPEYES w Gdyni zamówimy:
Wszystkie kawałki kurczaka dostępne w restauracji przygotowywane są w łagodnej odmianie. Ewentualny ostry smak uzyskuje się poprzez dodanie ostrego majonezu, sosu lub specjalnych dedykowanych dodatków.
Tajniki smażenia poznaliśmy 12 listopada, tuż przed oficjalnym otwarciem lokalu:
W następnym kroku usmażone kawałki kurczaka mogą trafić do stanowiska przygotowywania kanapek, obtoczone w wybranym przez gości sosie lub prosto do opakowania, w którym zostaną wydane.
[ZT]28614[/ZT]
Mieszkańcy Trójmiasta poza kultową kanapką Chicken Sandwich, zjedzą niepowtarzalne w smaku frytki Cajun oraz kawałki kurczaka - Signature Chicken, Louisiana Wing&Nuggets, Chicken Tenders, a do tego autorskie dipy: Mardi Gras, NOLA, Bold BBQ, Bayou Buffalo. Niemal wszystkie dania z kurczaka dostępne są w wersji pikantnej i łagodnej - zapowiadają przedstawiciele POPEYES.
Restauracja POPEYES w Gdyni będzie ósmym lokalem tej sieci w Polsce, obok istniejących już we Wrocławiu, Szczecinie, Warszawie i Poznaniu. Nowy lokal w CH Riviera będzie otwarty codziennie od 10:00 do 21:00, również w niedziele. Na całym świecie funkcjonuje już ponad 4200 restauracji marki. Zlokalizowane są w 30 państwach.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz