Sopot zamienia się w stolicę hot-doga! Już od piątku 4 lipca do niedzieli 6 lipca 2025 r. w lokalu Polska Kiełbasa przy Placu Zdrojowym 2a odbędzie się wyjątkowe kulinarne wydarzenie – Festiwal Hot Dogów. To trzydniowe święto smaku, muzyki i letniego luzu przyciągnie zarówno mieszkańców Trójmiasta, jak i turystów odwiedzających wakacyjną stolicę Polski.
Pod hasłem „3 dni, 3 hot dogi, 1 cena – święto smaku!” Polska Kiełbasa zaprasza na kulinarne przeżycia z najwyższej półki. W festiwalowej ofercie znajdziemy trzy autorskie hot-dogi, dostępne tylko przez ten jeden weekend. Wszystkie kosztują 32 zł, a dodatkowo każdy gość może zakręcić Kołem Fortuny, by zgarnąć napój, zniżkę lub oryginalny gadżet.
Właściciel lokalu, Szymon Czerwiński, finalista V edycji MasterChef i absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, po raz kolejny udowadnia, że kiełbasa może być produktem premium. Hot-dogi serwowane w trakcie festiwalu to uczta nie tylko dla podniebienia, ale i dla oka.
Oto one:
Oprócz doznań kulinarnych organizatorzy przygotowali bogaty program artystyczny i rozrywkowy:
Piątek, 4 lipca
Sobota, 5 lipca
Niedziela, 6 lipca
Goście będą mogli oddać głos na swojego faworyta – zwycięski hot dog trafi na stałe do menu Polskiej Kiełbasy. Głosować można na miejscu, przez Instagram lub używając festiwalowego hashtagu #FestiwalHotDoga. Wśród głosujących rozlosowana zostanie kolacja dla dwojga!
Codziennie o 20:00 organizatorzy nagrodzą też autora najlepszej fotografii z wydarzenia.
„Polska Kiełbasa” to miejsce, które udowadnia, że polski street food ma ogromny potencjał. Szymon Czerwiński od początku działalności stawia na jakość składników, rzemieślniczą produkcję i kreatywność. W menu lokalu nie brakuje nietypowych kompozycji – od kiełbas podawanych z kiszonkami kimchi po hot-dogi z płatkami złota i szyjkami rakowymi.
Kiełbasy serwowane w lokalu produkowane są z polskiego mięsa, według autorskich receptur. Starannie dobrane składniki, brak masowej produkcji i dbałość o smak sprawiają, że hot-dogi z tego miejsca daleko odbiegają od fast foodowych stereotypów.. Tutaj klasyczna polska kiełbasa staje się bohaterką nowoczesnego, ambitnego street foodu, który w niczym nie ustępuje popularnym niemieckim wurstom, hiszpańskiej chorizo czy węgierskim kiełbasom paprykowym.
Przestrzeń wokół lokalu zamieni się w festiwalową strefę chilloutu – z leżakami, lemoniadą i piwem kraftowym. Przez cały weekend grać będą DJ-e i artyści na żywo, a klimat sprzyjać będzie zarówno rodzinnej zabawie, jak i wieczornemu relaksowi ze znajomymi. Nie przegap! Wpadnij w dniach 4–6 lipca na Plac Zdrojowy 2a w Sopocie i daj się porwać smakowej rewolucji!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz