Po prawie dwunastu latach restauracja Cyrano et Roxane zakończy swoją działalność. Lokal będzie funkcjonował jeszcze przez niespełna miesiąc. W sobotę, 30 listopada, po raz ostatni goście odwiedzą to urokliwe miejsce.
Maria i Marc Petit zgodzili się opowiedzieć o swoich wrażeniach związanych z prowadzeniem sopockiej restauracji.
Sopot urzekł nas od pierwszego wejrzenia. Śliczne uliczki, architektura, bliskość morza... A także położenie Sopotu między Gdańskiem i Gdynią. Znaleźliśmy wolny lokal na Małym Monciaku, a ta mniej znana część słynnego deptaka zaraz nam się skojarzyła z paryskim Montmartre.
Największym wyzwaniem było zainteresowanie naszych klientów kulturą kulinarną z Oksytanii i przełamanie złej opinii, którą niestety cieszyły się wina francuskie w Polsce.
Na przestrzeni tych 12 lat poznaliśmy wiele wyjątkowych osób. Będzie nam brakowało kontaktów z naszymi klientami. Wiele osób przychodziło tu nie tylko dla autentycznej kuchni i dobry win, ale również dla atmosfery. Zawsze chcieliśmy, żeby nasza restauracja miała w sobie trochę serca i słońca z Południa Francji.
Tych ciekawych spotkań z naszymi klientami, wymiany zdań i opinii będzie nam brakowało najbardziej i chyba vice versa.
Będziemy pracować w zupełnie innej branży, ale już nie na stojąco. (śmiech)
Pojawi się tu inny punkt gastronomiczny.
[ZT]3171[/ZT]
marli8910:52, 04.11.2019
no ale nie padło najważnijsze pytanie czyli czemu kończy działąlnośc?...
Sopot się zwija22:32, 04.11.2019
Będą tylko noclegownie i fast foody. Dokładnie inny kierunek, niż powinien być dla tak (niewielkiego) miasta. Karnowski położy to miasto na łopatki.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu esopot.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
0 0
https://m.trojmiasto.pl/kulinaria/Restauracja-Cyrano-et-Roxane-konczy-dzialalnosc-n139306.html