Zamknij

Jak spędzić dzień w Sopocie za 100 zł? Kupił hot doga, na kawę nie wystarczyło [WIDEO]

11:34, 09.11.2024 .
Skomentuj Fot. Szymon Czerwiński - Instagram Fot. Szymon Czerwiński - Instagram

„Polska Kiełbasa” - to wyjątkowe miejsce na mapie Sopotu, które już od ponad dwóch lat kusi zarówno lokalnych smakoszy, jak i turystów. To właśnie tutaj Szymon Czerwiński, finalista piątej edycji programu MasterChef, serwuje swoje oryginalne hot-dogi, a jeden z nich zainspirował go do zrobienia humorystycznego poradnika pod hasłem: "Jak spędzam jeden dzień w Sopocie mając 100 zł?".

Na swoim Instagramie Szymon Czerwiński podzielił się planem, który był dość prosty. Budżet miał wystarczyć na kawę i coś do jedzenia. W praktyce wyszło jednak nieco inaczej – pierwszym (i jak się okazało, jedynym) przystankiem była jego własna restauracja. Kiedy Czerwiński zamówił „Złotą kiełbasę”, czyli hot doga o najbardziej wyszukanym składzie z menu, rachunek wyniósł 99,99 zł. Na kawę i inne przyjemności już nie wystarczyło, choć pozostał… grosz.

Co można kupić za grosz? W Sopocie to co najwyżej "okruchy z gofra” – zażartował Czerwiński w komentarzu do swoich widzów, którzy żywo dyskutowali na temat cen i żartobliwego wydźwięku nagrania. Jego krótki film na Instagramie wywołał sporo uśmiechu i zdobył już ponad 13 tysięcy polubień, odkąd ukazał się 19 października. Dlaczego?

Złota kiełbasa

Gwiazdą nagrania okazał się ekskluzywny hot dog „Złota kiełbasa”, który zawierał: białą bułkę, soczystą Polską Kiełbasę z grilla, jadalne płatki 23-karatowego złota, zasmażaną kiszoną kapustę, popcorn z boczku, majonez truflowy, orzeszki wasabi, prażoną cebulę, szczypiorek i sos Aioli. To prawdziwa uczta, która wykracza daleko poza klasycznego hot-doga – i jest najdroższą pozycją w menu „Polskiej Kiełbasy”.

Autorska receptura

Warto jednak wspomnieć o tym, że hot dogi w tym miejscu są dosyć szczególne. Lokal sam przygotowuje kiełbaski z najwyższej jakości mięsa polskiego pochodzenia w oparciu o autorskie receptury. Przedstawiciele firmy przekonują, że przygotowywane kiełbasy są najlepsze w Polsce. Do ich produkcji uważane jest mięso z szynki wieprzowej, karkówka, boczek, kolendra i majeranek. Całość wędzona jest naturalnym dymem.

Szymonowi nie udało się zmieścić w 100 zł za cały dzień w Sopocie, ale jego pomysł na pewno rozbawił fanów. A Wy? Zdecydowalibyście się wydać 99,99 zł na ekskluzywnego hot-doga?

[ZT]13619[/ZT]

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(2)

MarekMarek

1 2

Panu Szymonowi by się przydała mała dietka ,bo taka mała kuleczka z niego:) 18:10, 09.11.2024

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo

Sopocki Sopocki

1 0

Nie warto 21:12, 09.11.2024

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%