Zamknij

Kotleciarka - niezbędna maszyna w wyposażeniu gastronomicznym

artykuł sponsorowany + 13:22, 08.09.2021 Aktualizacja: 13:22, 08.09.2021

Każda profesjonalna restauracja czy lokal gastronomiczny powinien mieć odpowiednio wyposażoną kuchnię - a w niej koniecznie powinna się znaleźć kotleciarka, czyli maszyna do nacinania kotletów i rozbijania mięsa - inaczej mówiąc: niezbędne wyposażenie gastronomiczne. W branży gastronomicznej najważniejsze jest kilka kwestii takich jak między innymi smak potraw i szybkość ich serwowania. Są to dwa decydujące czynniki o zadowoleniu gości. To jeden z powodów, dla których w każdej kuchni powinna się znaleźć choć jedna kotleciarka.

Ponadto warto dodać, że kotleciarki mogą być z powodzeniem stosowane także w sklepach mięsnych, w których konieczne jest odpowiednie przygotowanie mięsa do sprzedaży. Kotleciarki do mięsa dają możliwość sprawnego przygotowania dużych ilości jednakowych kotletów, steków, zrazów, filetów, bitek i wielu innych. Nie ma co się dziwić, że tak kotleciarka znajduje się praktycznie w każdej restauracji - w końcu dzięki niej praca w gastronomii jest znacznie wydajniejsza. Co jeszcze warto wiedzieć o kotleciarkach? O tym w naszym artykule - zachęcamy do przeczytania.

Doskonale soczyste i kruche mięso dzięki kotleciarce

Kotleciarki to urządzenia, dzięki którym możemy zwiększyć wydajność pracy kuchni w restauracjach, lokalach gastronomicznych, stołówkach i firmach gastronomicznych. To jedynie jedna z zalet kotleciarki. Takie profesjonalne urządzenia zapewniają prawidłowe nacięcie i spulchnienie mięsa, co jest niezbędne do jego prawidłowego formowania i obróbki cieplnej. Mięso przy użyciu maszyny, jaką jest kotleciarka, osiąga doskonałą wielkość i grubość, dzięki czemu goście na pewno będą zachwyceni. Na stronie https://www.feuma.de/pl możesz znaleźć profesjonalne kotleciarki do mięsa, które nie miażdżą struktury surowca i nie powodują wypływania z niego naturalnych soków, które są niezwykle ważne w obróbce technicznej mięsa. Innym atutem koleciarek są także małe (praktycznie znikome) straty wagowe, które są kluczowe, jeśli chodzi o branżę gastronomiczną.

Jaką wybrać kotleciarkę - ręczną czy elektryczną?

Kotleciarka do mięsa to taki sprzęt, dzięki któremu możemy przyspieszyć pracę w profesjonalnej kuchni, jak i również zwiększyć walory smakowe serwowanych dań. Na rynku możemy się spotkać z szeroką ofertą urządzeń gastronomicznych takich jak na przykład kotleciarki ręczne czy kotleciarki elektryczne, które cieszą się dużą popularnością.

Zastanawiasz się, na którą się zdecydować? Kotleciarka ręczna charakteryzuje się niewielką wydajnością, dlatego też warto w nią zainwestować, kiedy potrzebujesz sprzętu do mniejszego lokalu gastronomicznego lub punktu mięsnego. Natomiast kotleciarka elektryczna to najlepszy wybór dla restauracji czy stołówek zakładowych, w których jednorazowo przygotowuje się duże porcje mięsa - kotletów czy steków. Zapewniamy - inwestycja w kotleciarkę na pewno się szybko zwróci, gdyż zapewnia ona ograniczenie czasu pracy ludzi i zmniejszenie wydatków związanych z energią elektryczną wykorzystaną na obróbkę termiczną potraw. Sprawdź ofertę kotleciarek w sklepie FEUMA.

Podsumowanie

Na sam koniec przyda się kilka słów podsumowania. Jak możemy zauważyć, kotleciarka to niezbędna maszyna w każdym wyposażeniu gastronomicznym. Są to profesjonalne urządzenia gastronomiczne, które umożliwiają obróbkę mięsą. Ponadto umożliwiają one dużą oszczędność czasu, wydajność produkcji i powtarzalność jakości przygotowanych dań. Na rynku możemy się spotkać z dwoma rodzajami kotleciarek - kotleciarki ręczne i kotleciarki elektryczne - dlatego też zanim podejmiesz decyzję, warto się zastanowić, jak często kotleciarka będzie używana. Ponadto należy pamiętać, aby kupować kotleciarki jedynie ze sprawdzonych źródeł, dzięki czemu nie będzie żadnych wątpliwości co do ich jakości.

(artykuł sponsorowany)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%