23 i 24 czerwca na Molo w Sopocie odbył się 6. Festiwal Slow Fest. Od rana do wieczora można było zasmakować rozmaitych dań z kuchni całego świata! Co roku wydarzenie to przyciąga tłumy fanów. Festiwal stał się sławny w Polsce i za granicą i ma na celu promowanie filozofii Slow Food, czyli jedzenia dla przyjemności, bez pośpiechu, w miłej atmosferze.
To święto nas wszystkich bowiem jedzenie i spotkanie przy stole jest codziennym, niezbędnym rytuałem każdego z Nas.
Dbajmy wspólnie o jego wysoką jakość. - Organizator
Wydarzenie składało się z licznych atrakcji tj.:
-spotkanie przy długim stole w pięknej scenerii sopockiego Molo
-super atmosfera na luzie
-nietuzinkowe jedzenie na światowym poziomie
-różnorodność smaków
-szeroki przekrój oferty pomorskich restauracji
-wspaniali kucharze, pasjonaci, artyści
-warsztaty, wykłady, pokazy, degustacje, konkursy
-strefa vege
-strefa słodkie
-strefa mięso/ryby
-strefa chill out
-strefa spacer
-strefa Slow Food
W tym roku dodatkowo po raz pierwszy odbył jarmark produktów regionalnych.
Wspólne biesiadowanie przy stole na Molo i odkrywanie nowych smaków to strzał w dziesiątkę. Już nie możemy doczekać się kolejnych edycji Festiwalu. Spójrzcie sami na naszą relację foto, aż chce się jeść!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu esopot.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz