Już 17 marca Sopot zamieni się w małą Irlandię, a to za sprawą obchodów Dnia Świętego Patryka w restauracji Bulaj przy al. Franciszka Mamuszki 14. Położony tuż przy plaży, znany z doskonałej kuchni i lokalnych składników, lokal przygotował dla swoich gości prawdziwie irlandzką ucztę.
Wieczór rozpocznie się o godzinie 19:00, a w jego trakcie uczestnicy będą mogli rozkoszować się nieograniczoną ilością piwa Guinness w cenie 89 zł. Do tego serwowane będą tradycyjne dania rodem z Zielonej Wyspy, takie jak aromatyczny Irish Stew z jagnięciną, Kidney Pie na Guinnessie czy soczysta biodrówka jagnięca w sosie miętowym.
Nie zabraknie również muzyki na żywo. O irlandzki klimat zadba Kamil Badzioch, który swoimi dźwiękami przeniesie gości wprost do irlandzkich pubów, gdzie śpiew i taniec są nieodłącznym elementem każdej imprezy.
Dzień Świętego Patryka to święto obchodzone nie tylko w Irlandii, ale też w wielu innych regionach świata. Wiele miast celebruje je, podświetlając na zielono swoje najbardziej rozpoznawalne budowle. W Polsce tradycja ta obejmuje m.in. Gdańsk, gdzie iluminowane są wiadukty i charakterystyczne miejsca, co nadaje miastu wyjątkowy, irlandzki klimat. W Bulaju z kolei zielona będzie przede wszystkim atmosfera – pełna radości, dobrego jedzenia i wspólnego świętowania.
Restauracja Bulaj, prowadzona przez uznanego szefa kuchni Artura Moroza, od lat słynie z serwowania wykwintnych dań bazujących na regionalnych produktach. Tym razem jednak, za sprawą inspiracji kulinarnych ze świata, goście będą mogli skosztować smaków rodem z Irlandii.
To wydarzenie to doskonała okazja, by na jeden wieczór poczuć się jak w Dublinie, świętować w gronie przyjaciół i cieszyć się doskonałą atmosferą nad brzegiem morza. Jeśli chcecie przeżyć niezapomniany Dzień Świętego Patryka, warto zarezerwować stolik już teraz – to wydarzenie zapowiada się na jedne z najgorętszych obchodów tego dnia w Trójmieście!
Więcej informacji: kliknij i sprawdź.
[ZT]31319[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz