Zamknij

Sopocka restauracja z prestiżową nagrodą! "To ogromne wyróżnienie"

12:16, 22.05.2023 Aktualizacja: 21:07, 23.05.2023
Skomentuj Fot. materiały Fisherman - finest food & wine - Facebook Fot. materiały Fisherman - finest food & wine - Facebook

Sopocka restauracja Fisherman - finest food & wine została zdobywcą prestiżowej nagrody! Lokal mieszczący się przy ul. Grunwaldzkiej 89 został doceniony w konkursie Hermesy Kulinarne 2023 organizowanym przez Poradnik Restauratora, ogólnopolski miesięcznik branżowy dla gastronomii. Nagrodę w imieniu restauracji odebrał szef kuchni Rafał Koziorzemski.

Wśród nominowanych restauracji znalazły się również warszawskie lokale Belvedere i U Wieniawy oraz Śląska Prohibicja w Katowicach. Ostateczne zwycięstwo w kategorii restauracja przypadło jednak lokalowi gastronomicznemu z Sopotu. Czym wyróżnił się Fisherman - finest food & wine na tle konkurencji? O tym możemy przeczytać na stronie konkursu.

"Fisherman to restauracja tworzona przez pełnych pasji ludzi, którzy dokładają wszelkich starań, aby zapewnić gościom wyjątkowe wrażenia. Sam szef kuchni wybiera najlepsze produkty od lokalnych dostawców oraz zbiera zioła, z których tworzy potrawy. Można tutaj spróbować tradycyjnych polskich dań w nieoczywistym wydaniu. Panuje tu niepowtarzalny klimat, który sprawia, że chce się tu wracać" - przekonują organizatorzy.

Hermesy Kulinarne

Fot. materiały Fisherman - finest food & wine - Facebook

Uroczystość wręczenia nagród odbyła się w czwartek, 18 maja, w hotelu Novotel Poznań Centrum podczas XXIII Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa. W gali wzięło udział blisko 300 zaproszonych gości, cenionych szefów kuchni i właścicieli restauracji.

W pierwszej kolejności nagrody otrzymali najlepsi restauratorzy i szefowie kuchni, a następnie uhonorowano przedstawicieli środowiska FMCG. Jakość sopockiej restauracji doceniła kapituła konkursowa, czyli Joanna Ochniak, certyfikowany międzynarodowy juror konkursów kulinarnych w WorldChefs, ambasadorka KPP, członkini OSSKiC, trener i doradca gastronomiczny, Maciej Gierdal, Commercial Director Farm Frites Central Eastern Europe, Tadeusz Zagórski, prezes Naczelnej Rady Zrzeszeń Handlu i Usług, Wiesław Generalczyk, prezes Wydawnictwa i Heidi Handkowska, redaktor naczelna „Poradnika Restauratora”. W tym roku łącznie przyznano aż jedenaście statuetek w różnych kategoriach.

Nagrody Hermesa przyznawane są od 2005 roku. Wśród jej laureatów znaleźli się w przeszłości m.in. Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Karol Okrasa, Kurt Scheller, Wojciech Modest Amaro, Dariusz Zahorański, Bartosz Peter, Janusz czy też Joanna Profus.

Przedstawiciele restauracji nie ukrywają radości z otrzymanego wyróżnienia. Tym bardziej nie dziwi, że swoim sukcesem pochwalili się w mediach społecznościowych.

- To ogromne wyróżnienie dla naszej restauracji, które jest wynikiem ciężkiej pracy i poświęcenia całego naszego zespołu - przekonują przedstawiciele Fishermana na swoim facebookowym fanpage'u.

[ZT]17298[/ZT]

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%