Zamknij

Brat Łata Restauracją Roku w Sopocie. "To nie będzie nasz ostatni sukces"

12:08, 22.09.2022 . Aktualizacja: 17:51, 22.09.2022
Skomentuj

Restauracja Brat Łata została wybrana Restauracją Roku w Sopocie. Lokal otrzymał najwięcej głosów w plebiscycie Mistrzowie Smaku organizowanym przez Dziennik Bałtycki. - Dziękujemy serdecznie i czekamy na Was, aby dalej móc się realizować i gościć Was z wielkim sercem, jakie wkładamy w to miejsce - przekazują restauratorzy.

Tradycja i modernizm — te dwa słowa najlepiej opisują restaurację Brat Łata. Kuchnia oferowana w lokalu ma przekonać gości, że jedzenie nie jest jedynie obowiązkiem, a może stać się przyjemnością i przygodą. Zlokalizowana w sercu lasu restauracja, nieopodal Stadionu SKLA, przyciąga gości znanymi daniami, serwowanymi w niecodzienny i eksperymentalny sposób. 

Jesteśmy nad morzem więc stawiamy na ryby. Nasz dorsz z truflowym puree sosem cytrynowym powala na kolana. Żeby wybrać swojego faworyta, trzeba u nas spróbować wszystkiego - opisuje pani Katarzyna Węsiora, szefowa kuchni.

Jeżeli chodzi o naszego Brata Łatę, to wyróżnienie ma dla nas wielką wartość. Jesteśmy krótko na rynku, więc nagroda daje nam wielką satysfakcję i powód do dumy. Oczywiście, otrzymaliśmy również przysłowiowego "kopa", żeby nie był to nasz ostatni sukces, a początek pięknej gastronomicznej przygody! - dodają restauratorzy.

 

Brat Łata. Skorzystaj z wyjątkowej oferty

Trzeba tu zajrzeć, dać się oczarować klimatem, uśmiechem i pyszną polską kuchnią, w miejscu do którego goście będą chcieli wracać z rodziną i przyjaciółmi. Wszystko to w otoczeniu pięknego, sopockiego lasu - przekazuje nam pan Łukasz, menedżer restauracji.

Łukasz Boehnke - menedżer restauracji Brat Łata - również otrzymał gastronomiczne laury. W plebiscycie Mistrzowie Smaku zajął drugie miejsce w konkursie na najlepszego menedżera roku. Dzięki jego pracy i towarzyszącego mu personelu, Brat Łata może liczyć na najlepsze opinie w mieście.

Goście chwalą przede wszystkim kuchnię! Wiadomo, że obsługa gości, poświęcony czas i atmosfera to ważne aspekty naszej pracy. Z tego co nam wiadomo, wszystko jest do tej pory zadawalające. W ostateczności to nasze dania sprawiają, że goście są zachwyceni i chętnie tutaj wracają - podsumowują restauratorzy.

[ZT]11952[/ZT] 

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

smakoszsmakosz

1 1

pozdrawiam pana lukasza:) 21:12, 22.09.2022

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo
0%