Restauracja Brat Łata została wybrana Restauracją Roku w Sopocie. Lokal otrzymał najwięcej głosów w plebiscycie Mistrzowie Smaku organizowanym przez Dziennik Bałtycki. - Dziękujemy serdecznie i czekamy na Was, aby dalej móc się realizować i gościć Was z wielkim sercem, jakie wkładamy w to miejsce - przekazują restauratorzy.
Tradycja i modernizm — te dwa słowa najlepiej opisują restaurację Brat Łata. Kuchnia oferowana w lokalu ma przekonać gości, że jedzenie nie jest jedynie obowiązkiem, a może stać się przyjemnością i przygodą. Zlokalizowana w sercu lasu restauracja, nieopodal Stadionu SKLA, przyciąga gości znanymi daniami, serwowanymi w niecodzienny i eksperymentalny sposób.
Jesteśmy nad morzem więc stawiamy na ryby. Nasz dorsz z truflowym puree sosem cytrynowym powala na kolana. Żeby wybrać swojego faworyta, trzeba u nas spróbować wszystkiego - opisuje pani Katarzyna Węsiora, szefowa kuchni.
Jeżeli chodzi o naszego Brata Łatę, to wyróżnienie ma dla nas wielką wartość. Jesteśmy krótko na rynku, więc nagroda daje nam wielką satysfakcję i powód do dumy. Oczywiście, otrzymaliśmy również przysłowiowego "kopa", żeby nie był to nasz ostatni sukces, a początek pięknej gastronomicznej przygody! - dodają restauratorzy.
Trzeba tu zajrzeć, dać się oczarować klimatem, uśmiechem i pyszną polską kuchnią, w miejscu do którego goście będą chcieli wracać z rodziną i przyjaciółmi. Wszystko to w otoczeniu pięknego, sopockiego lasu - przekazuje nam pan Łukasz, menedżer restauracji.
Łukasz Boehnke - menedżer restauracji Brat Łata - również otrzymał gastronomiczne laury. W plebiscycie Mistrzowie Smaku zajął drugie miejsce w konkursie na najlepszego menedżera roku. Dzięki jego pracy i towarzyszącego mu personelu, Brat Łata może liczyć na najlepsze opinie w mieście.
Goście chwalą przede wszystkim kuchnię! Wiadomo, że obsługa gości, poświęcony czas i atmosfera to ważne aspekty naszej pracy. Z tego co nam wiadomo, wszystko jest do tej pory zadawalające. W ostateczności to nasze dania sprawiają, że goście są zachwyceni i chętnie tutaj wracają - podsumowują restauratorzy.
[ZT]11952[/ZT]
1 1
pozdrawiam pana lukasza:)