Gastronomiczna mapa Sopotu wzbogaciła się o nowe miejsce. W Sopot Centrum, budynku obejmującym m.in. dworzec kolejowy, otworzyło się Pepe&Roni. To lokal, który korzysta z najwspanialszych tradycji włoskiej kuchni.
Pepe&Roni otworzyło się przy ul. Dworcowej 5. Jeszcze kilka miesięcy temu goście zamawiali w tym samym lokalu kanapki z popularnej sieci Subway. Nowe miejsce już od grudnia - czyli momentu ogłoszenia otwarcia - zyskało pierwszych fanów... w sieci. Nie brakowało komentarzy osób, które chwaliły nowy koncept. Pierwsi szczęśliwi zwracali uwagę, że kuchnia włoska to coś lepszego niż często otwierające się (i zamykające również) w sezonie lokale z kebabem.
Dobrze, że nie kebab! - czytamy w jednym z wielu wpisów.
Wielkie otwarcie Pepe&Roni w Sopocie nastąpiło 1 marca o 10:00. Jak zapewniają właściciele, w środku poczujemy klimat prawdziwej włoskiej ulicy. Specjalnością restauracji jest focaccia.
Chrupiąca, aromatyczna, przygotowywana według tradycyjnych receptur – na słono i na słodko, z naturalnymi składnikami, oryginalnymi włoskimi serami, szynkami i dodatkami prosto z Italii.
Do tego napoje i klimat rzymskiej ulicy, który przeniesie Was wprost do serca Włoch - przekonują.
Pepe&Roni pokochają wszyscy, którzy uwielbiają włoski street food. Ten charakteryzuje się m.in. pysznymi kanapkami. Te zjemy w lokalu, przygotowywane przy użyciu focacci. Właściciele obiecują, że korzystają jedynie z prawdziwych i włoskich składników:
Poza klasycznym, włoskim street foodem, w Pepe&Roni spróbujemy włoskich deserów i napijemy się kawy.
Idealne na szybki lunch, przekąskę w biegu czy chwilę przyjemności w ciągu dnia - obiecują prowadzący.
Pepe&Roni to marka zarejestrowana przez spółkę Breadwhite. To podmiot dobrze znany sopocianom i sopociankom. Związany jest m.in. z restauracją i piekarnią La Bagatela i siecią piekarni-cukierni Szydłowski.
1 0
kanapki po 25 pln, niedorzeczne