W poniedziałek 21 października odbędzie się konferencja Made For Restaurant Gdynia 2019. Restauratorzy i managerowie, szefowie kuchni i barmani spotkają się w Courtyard Gdynia Waterfront przy ul. Jerzego Waszyngtona 19. W programie przewidziano liczne warsztaty, wykłady, prezentacje, a także panele dyskusyjne i angażujące projekty. Jednym z prelegentów będzie sopocki influencer Gaweł Czajka.
Sopocki prelegent jest właścicielem jednego z najbardziej popularnych miejsc w kurorcie. Mowa oczywiście o lokalu Cały Gaweł Cantine Bar Cafe. Dzięki wielkiemu zaangażowaniu w budowanie wizerunku za pośrednictwem mediów społecznościowych udało mu się osiągnąć sukces. Liczby mówią same za siebie - od 150 do 800 tys. wyświetleń tygodniowo na instagramie robi ogromne wrażenie.
Organizatorzy konferencji postanowili podzielić się zbiorem rad dotyczących tego, jak pracować z mediami społecznościowymi. Na swoim profilu facebookowym przedstawili zalecenia Gawła Czajki, który dzieli się swoimi metodami pracy.
Bądź cierpliwy!
Wytrwała i żmudna praca to podstawa. Analizuj dane, a później wykorzystuj je do zaplanowania najlepszych godzin do zamieszczania postów (nie ma uniwersalnych, dla każdego biznesu może to być zupełnie inna pora publikacji). Szukaj odpowiednich #hashtagów. Przygotowuj dobrej jakości materiały fotograficzne i wideo(używaj filtrów, aplikacji do obróbki). Buduj prawdziwą społeczność i angażuj ją do działania.
Współpracuj z influencerami!
Ustal jasne zasady wspólnych działań. Angażuj się tylko w ciekawe inicjatywy i niestandardowe pomysły. Szukaj nowych sposobów na wykorzystywanie przestrzeni restauracyjnej - dzięki temu dotrzesz do szerszej grupy twórców internetowych.
Bądź szczery!
Nie kopiuj treści. Wystrzegaj się nieuczciwych praktyk i nierzetelnych współprac. Stawiaj na wartościowe treści.Facebook - FOR Solutions - Profesjonalnie dla Gastronomii
W ramach prelekcji poruszone będą następujące zagadnienia:
Bilety na konferencję w cenie:
Więcej informacji: sprawdź!
[ZT]3004[/ZT]
Źródła:
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz