Festiwal zyskał opinię „wyjątkowego wydarzenia kulinarnego”. Wyróżniają go wśród wielu podobnych wydarzeń między innymi: lokalizacja, idea Slow Food, wysoki poziom kulinarny i organizacyjny, świetna atmosfera, wysoka frekwencja, różnorodność uczestników, dostępność dla każdego.
To wydarzenie, które co roku przyciąga tłumy smakoszy! Przy jednym stole spotyka się kilkuset kucharzy (szefów kuchni, pasjonatów, artystów, dziennikarzy, blogerów) i kilkadziesiąt tysięcy gości.
W myśl zasady festiwalu: wszyscy przy stole są sobie równi. Co roku lista partnerów festiwalu powiększa się potwierdzając jego rangę oraz olbrzymi zasięg. Gotowali z Nami: Jacek Szklarek, Jasiu Kuroń, David Gaboriaud, Rafał Niewiarowski, Mariusz Kucharczak, Tomasz Jakubiak, Adam Woźniak, Reni Jusis, Tomek Makowiecki, Ania Męczyńska, Irek Wojtczak, Kuba Staruszkiewicz, Przemysław Bluszcz, Mietek Szcześniak, Michela Lenta.
W tym roku lista zaproszonych gości jest równie ciekawa jak w latach poprzednich. Każdego roku w festiwalu uczestniczy kilkadziesiąt restauracji z Pomorza oraz kilkudziesięciu wystawców/producentów z całej Polski. Na festiwalu będzie można nabyć porcję degustacyjną za 5 zł oraz zestawy degustacyjne za wielokrotność 5 zł.
SLOW FOOD jest największą i najstarszą organizacją w branży kulinarnej na Świecie. Zrzesza ok 500 tysięcy opiniotwórczych osób, pasjonatów, artystów, producentów, kucharzy, biznesmenów, restauratorów, dziennikarzy itp. Marka jest synonimem szlachetnych idei i wysokiej kultury. Być sygnowanym Slow Food to ogromne wyróżnienie. To właśnie Slow Food wykreował panującą od lat modę na: regionalizm, ochronę prawa do smaku, szacunek dla tożsamości miejsca i wspieranie drobnych, lokalnych producentów. Marka Slow Food gwarantuje wysoki poziom produktów oraz ich przetwarzania.
Gdzie? |
Kiedy? |
Wstęp |
Molo w Sopocie pomost spacerowy |
29-30 czerwca |
wstęp na pomost na zasadach ogólnych /bilety normalne, ulgowe, rodzinne, z Kartą Sopocką i dokumentem tożsamości za darmo/ |
Urząd Miasta Sopotu
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz