Zamknij

Radisson Blu Hotel, Sopot otwiera się dla pierwszych gości

20:00, 15.06.2020 | P.S
Skomentuj
REKLAMA

Ponadczasowa klasyka i status słynnego nadmorskiego uzdrowiska to wciąż nieodłączne elementy wizerunku Sopotu. Unikalną atmosferę kameralnego kurortu doskonale poczuć można w nowo otwartym Radisson Blu Hotel, Sopot. Ten czterogwiazdkowy hotel zlokalizowany został w spokojnej części Sopotu ubarwionej zielenią Sopockich Błoni, w odległości zaledwie 250 metrów od plaży. Architektura obiektu, połączona z jego wyjątkowym położeniem, doskonale sprzyja wakacyjnej regeneracji, a także daje impuls dla rozwijania całorocznej funkcji konferencyjnej, kulturowej czy medycznej. W długi weekend czerwcowy obiekt przyjął już swoich pierwszych gości.

Umiejscowienie Radisson Blu Hotel, Sopot pozwala gościom na relaks wśród kojącej zieleni. W bezpośrednim sąsiedztwie usytuowany jest nadmorski park ze ścieżkami rowerowymi i deptakiem, a hotelowe ogrody przeplatają się z Sopockimi Błoniami, czyli urokliwymi terenami rekreacyjnymi. Na wyciągnięcie ręki dostępne są wszystkie kultowe atrakcje Sopotu – najdłuższe drewniane molo w Europie słynny Monciak znajdują się w zasięgu spacerowym. Lokalizacja w sercu metropolii ułatwia też szybki dojazd do zabytkowej części Gdańska z ulicą Długą, Fontanną Neptuna czy Bazyliką Mariacką.

W hotelu znajduje się 219 komfortowych pokoi w autorskich aranżacjach z doskonałą akustyką i łóżkami o ponadstandardowej długości 210 cm. Kolorystyka i elementy wykończenia wnętrz są inspirowane naturą – piaskiem i morską wodą - z materiałami przepalonymi słońcem czy wręcz wysuszonymi nadmorskim wiatrem. We wnętrzach dominują kolory ziemi, przełamane kontrastowymi akcentami i detalami.

Do dyspozycji gości pozostaje strefa Wellness&Spa Clinic z 12 gabinetami oferującymi różnorodne metody pielęgnacji i kosmetologii. Przyjemną regenerację zapewniać będzie również strefa basenowa z wannami do hydromasażu, basenem pływackim oraz saunarium, a także profesjonalna przestrzeń fitness czy Yoga House.

- Zależało nam na funkcjonalności i kompleksowości usług przy jednoczesnym zachowaniu intymności i komfortu wypoczynku naszych gości – mówi Katarzyna Dowgiałło-Edel, dyrektor Radisson Blu Hotel, Sopot. - Szczególnie dbamy o najmłodszych gości – począwszy od specjalnego wyposażenia i akcesoriów, poprzez dedykowane menu i atrakcyjne animacje, aż po pakiety sprzyjające wypoczynkowi rodzinnemu.

Ofertę uzupełnia restauracja ze śródziemnomorskim menu. Kuchnia czerpie inspiracje z tego, co daje natura, dlatego w serwowanych daniach nie brakuje aromatycznych ziół, warzyw i owoców pochodzących z hotelowych upraw, a także świeżych ryb z Bałtyku. Na gości czekają także produkty wytwarzane na miejscu, m.in. wędliny, ciasta i pieczywo, a całość dopełnia wino Château Isolette produkowane we własnej winnicy w Dolinie Rodanu.

Radisson Blu Hotel, Sopot to również nowy wymiar spotkań. Hotel dysponuje największą przestrzenią konferencyjną w Trójmieście z oryginalnie zaprojektowanym, multifunkcjonalnym pawilonem koncertowo-muzycznym, umożliwiającym organizację wydarzeń nawet dla tysiąca uczestników.

- Zależy nam, aby Radisson Blu Hotel, Sopot tętnił życiem przez cały rok jako ważny punkt na biznesowej, kulturalnej i gastronomicznej mapie Trójmiasta – dodaje Katarzyna Dowgiałło–Edel. Infrastruktura i obiekty działające w ramach kompleksu hotelowego służyć mają nie tylko naszym gościom, ale również mieszkańcom całej metropolii, z myślą o których tworzymy ofertę czasu wolnego.

(P.S)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze
REKLAMA
REKLAMA

komentarz (0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%