Lokalni wystawcy po raz kolejny zaprezentują swoje artykuły w Sopocie. 15 maja odbędzie się kolejna odsłona Eko Rynku. Na targowisku przy ulicy Polnej zareklamują się producenci znani z poprzednich tygodni oraz nowi wystawcy.
W sobotę Eko Rynek wyjdzie naprzeciw fanom jedzenia na świeżym powietrzu. Organizatorzy zaprosili Żarłowóz, czyli foodtrucka, w którym zamówimy 40-centymetrowe bułki z wędzoną kiełbasą.
Największe buły z wędzoną kiełbasą - 40 cm szczęścia i smaku. Zapiekana bagietka francuska mega duża 40 cm podwędzana smażona kiełbasa do tego dodatki w postaci smażonej cebuli, pomidorów, świeżej sałaty, ogórków gruntowych i kapusty kiszonej to wszystko uwieńczone słodko-ostrym sosem i ketchupem oraz całość oprószona świeżym szczypiorkiem - zachęcają organizatorzy.
15 maja wyrobami pochwalą się także właściciele Pracowni Ceramicznej Latela. Punkt od 15 lat produkuje ceramikę użytkową w Rębiechowie.
Kolejną nowością będzie spotkanie z dietetyczką Ośrodka Medycyny Naturalnej Nowy Jantar.
Pani Kasia przedstawi prozdrowotne zalety kiszonek takich jak zakwas i kombucha, przeprowadzi indywidualne analizy składu ciała i zaprosi do energetycznego Jantaru na Turnusy profilaktyczno-lecznicze. Oczywiście jak zawsze będziecie mogli również skosztować i nabyć naturalnie kiszone nad morzem produkty z Nowego Jantaru - zapowiadają organizatorzy Eko Rynku w Sopocie.
Eko Rynek ma również długą listę stałych wystawców. W ubiegłych tygodniach goście mogli skorzystać z oferty stanowisk piekarniczych, cukierniczych i warzywno-owocowych. Na targowisku nie zabrakło także producentów wędlin, serów oraz kiszonek. Klienci zapoznali się także z kosmetykami naturalnymi, produktami wege, piwami i alkoholami oraz trójmiejską gastronomią.
Sopocki Eko Rynek czeka na gości 15 maja od 08:00 do 14:00.
[ZT]8196[/ZT]
[ZT]8136[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz